MAINOS

Tee ainakin nämä puutarhatyöt helmikuussa

Piha

Tarjoa linnuille ruokaa, esikasvata piparjuurta ja ruukuta talvetetut verenpisarat. Lue helmikuun vihervinkit!

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Tarjoa linnuille ruokaa

Tarjoa linnuille ruokaa säännöllisesti niin pitkään, kunnes maa on sulaa. Poista talipalloista muoviverkko ja laita ne tarjolle eri­tyiseen telineeseen.

Suosi kuorittuja auringonkukansiemeniä, niistä ei synny roskaa, tarjoa maapähkinät murskattuina ja laita myös ruokintapaikan lähelle hienoa hiekkaa tarjolle. Varastosta kaivetut kuivat pihlajanmarjat voivat houkutella mustarastaat ja tilhet paikalle.

Monenlaiset ruoat kelpaavat, eri linnuilla on suosikkinsa ja mitä monipuolisempi tarjonta, sitä useampi lintulaji käy einehtimässä. Lue lisää tärkeää ruokintatietoa netistä, www.birdlife.fi

Talvetetut verenpisarat

Talvetetut verenpisarat aloittavat kasvunsa helmikuussa. Ruukuta ne uuteen multaa ja siirrä valoon. Pian voit ottaa niistä pistokkaista ja juurruttaa vesilasissa. Kun juuret ovat il­mestyneet, istuta pistokastaimet ruukkuihin parin kolmen kappaleen ryhmiksi.

Esikasvata piparjuuri

Puuttuuko keittiökasvitarhasta vielä monivuotinen, ärmäkänmakuinen piparjuuri? Voit esikasvattaa sen juurenpalasta ruukussa ja istuttaa kevätkesällä ulos. Hyvän juuren löydät esimerkiksi lähimarketin vihannestiskistä.

Varjostusverkot ja juuttikankaat nuorille havupuille ja aina vihannoille pensaille

Laita varjostusverkot tai juuttikankaat nuorille havupuille ja aina vihannoille pensaille pikapuolin. Maaliskuussa ensimmäinen lämmin päivä voi ruskettaa katajan tai kartiovalkokuusen hetkessä.

Aurinkoisilla paikoilla omenapuiden rungot ovat kovilla ja voivat saada pahoja kuorivaurioita. Vanha keino sen estämiseksi on kietoa rungot vaaleaan pahviin tai muoviin taikka sivellä rasvattomasta maidosta ja liitujauhosta tehdyllä vellillä. Valmiita valkaisuaineitakin löytyy puutarhaliikkeistä.

Kylvöjen aika alkaa maaliskuussa

Kylvä kuun puolivälin tienoissa purjon ja sellerin siemenet hajakylvönä taimilaatikkoon ja tomaatin ja paprikan siemenet kaksin kappalein viiden sentin ruukkuihin. Nämä kasvikset vaativat pitkän taimikasvatusajan, mutta liian aikaisin ei kannata aloittaa, sillä valoa on vielä niukasti ja taimet venyvät herkästi.

 

Lue lisää helmikuun vihervinkkejä

Idea – yrttejä talvipuutarhasta >
Kasvata itse versoja ja ituja >
Ryhdy suunnittelemaan puutarhan perustamista ja viljelyksiä >
Hedelmäpuiden huolto- ja leikkaus >

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

lintujen ruokinta piparjuuri purjon taimet verenpisara