Ostajan opas: Uima-allas omaan pihaan

Share 
0 ääntä

Oma uima-allas kuulostaa kalliilta luksukselta, mutta ei välttämättä ole sitä. Altaita on monen hintaisia, mutta kalliskin hinta kirpaisee vähemmän, kun ostosta ajattelee monivuotisena sijoituksena. Altaassa uidaan vuosia, jopa vuosikymmeniä.

SwimnPlay-teräsallas 7,3 x 3,7 m. Hinta noin 2 9000 euroa (hinta vuoden 2010 tasolla), maahantuoja ja myyjä ACON Finland Oy.

Mitat: 7,3 x 3,7 m. Syvyys 1,32 m.
Paino:
315 kg (allas 225 kg, varusteet 90 kg).
Materiaali:
Galvanoitu ja kaksinkertaisella kromauksella korroosiosuojattu 15 cm teräsrunko. Väri valkoinen. Allasmuovi vinyyliä, vahvuus 0,8 mm.
Varusteet:
Hiekkasuodatin ja letkut (suodatinhiekka ei sisälly hintaan), kiertovesipumppu 1 hv (0,75 kW), tikkaat, allasimuri ja 6,4 m letku, teleskooppivarsi, haavi, lämpömittari, pH-mittari, korjaussarja allasmuoville, 2 harjaa, pintakaivo/pinta-aukko, kelluva kemikaaliannostelija.
Takuu:
10 vuotta
Muuta:
Yhdysvalloissa valmistettu allas, jota voi käyttää ympäri vuoden. Kolme kokovaihtoehtoa: pyöreä Ø 4,6 m tai ovaali 7,3 x 3,7 m tai 9,1 x 4,6 m.
Toimitusaika:
Tuotteen saa heti varastosta. Nouto varastosta tai toimitus kotipihaan. Toimituskulut 110 euroa. 

Huom! Artikkelin tuotetiedot ja -hinnat ovat vuoden 2010 tasolla.

Uima-altaan voi periaatteessa rakentaa millaiseen pihaan tahansa, jos tilaa on. Tasaiselle maalle rakentaminen on helpompaa ja halvempaa. Kallioiseenkin pihaan altaan saa, mutta pohjatöihin kuluu enemmän rahaa ja aikaa.

Allasvaihtoehtoja on paljon. Altaan voi upottaa maahan tai asentaa maanpinnalle. Altaan runko voidaan tehdä harkoista, puusta, teräksestä, alumiinista, lasikuidusta.

Allas vaatii yleensä tilaa vähintään 20–100 neliötä. Uima-allas kannattaa sijoittaa mahdollisimman avoimeen paikkaan. Jos altaan ympärillä on paljon puita, allasta joutuu puhdistamaan lehdistä tai neulasista usein. Roskaantumista voi estää allaskatteella.

Tee pohjatyöt kunnolla. Saat myyjältä ohjeet uima-altaan vaatimista pohjatöistä. Joissakin altaissa on tukeva, itse kantava runko, mutta esimerkiksi osa maahan upotettavista altaista vaatii valetun pohjan tai tukimuurin. Perustukset suunnitellaan aina jokaisen pihan ja uima-altaan mukaan.

Perusperiaate on, että pohjan pitää olla tasainen ja routimaton ja vettä läpäisevä. Maanrakennustyöt kannattaa antaa ammattilaisten tehtäväksi.

Pohjatyöt on tärkeää tehdä oikeaoppisesti, jotta maa ei pääse painamaan ja vahingoittamaan maahan upotettavien altaiden rakenteita. Allasta vasten ei saa tulla kiviä.

Jos allas asennetaan maan pinnalle, on tärkeää huolehtia siitä, että alusta kestää altaan kokonaispainon. Vettä täynnä oleva allas painaa tuhansia, jopa kymmeniä tuhansia kiloja.

Pihan salaojitusten ja sadevesiviemäröinnin on oltava kunnossa, jotta ei tule ongelmia allasta tyhjennettäessä.

Juttu jatkuu seuraavalla sivulla.

Katso esimerkkejä uima-altaista täällä.

Teksti Anne Kytölä, kuvat valmistajien ja maahantuojien , suomela nr 4.10

Olet kirjautunut nimellä Kirjaudu ulos Muuta tietojasi

Mitä mieltä? Klikkaa ja kommentoi artikkelia.

Vastaa/kommentoi
mainos

Etsi yritys

Katso lisää yrityksiä täältä

Vaivaako sinua siitepölyallergia?
mainos
Ovatko savuhormi & ilmanvaihto kunnossa?

Savuhormit kuntoon Mordax-menetelmällä ja Ohler/Prima Plus-hormiputkilla. Ilmanvaihdon asennuksia, puhdistuksia ja tasapainotuksia. Myös videokuvaus ja hormiston kuntoraportit. Hyödynnä kotitalousvähennys!

Lue lisää!

Suunnittele saunasi netissä!

SunSauna tarjoaa suunnitteluapua saunaosaston suunnitteluun. Suunnitteluohjelma on erinomainen työkalu saunan suunnittelussa. Saat myös suunnitelmasta kustannusarvion.

Lisätietoja

mainos
mainos
mainos
mainos
mainos
mainos
mainos
mainos
mainos

Suomelan kumppanuuslehdet ilmestyvät myös Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa