Tiedote 27.5.2011

– Voimme tarjota kuluttajille turvallisen vaihtoehdon. Kotimainen kasvihuonevihannesten tuotanto on vuosikymmenien ajan todettu monessa suhteessa tuontivihanneksia puhtaammaksi. Tuontituotteiden ongelmana ovat torjunta-ainejäämät. Nyt yleistyvät myös saastuneesta kasteluvedestä aiheutuvat ongelmat. Meillä Suomessa ei tätä vaaraa ole, huomauttaa toiminnanjohtaja Jyrki Jalkanen Kauppapuutarhaliitosta.

Suomalaiset syövät runsaasti kotimaisia kasvihuonevihanneksia. Kotimaassa viljellään vuosittain noin 40 miljoonaa kiloa tomaatteja, yli 30 miljoonaa kiloa kurkkuja sekä noin 85 miljoonaa ruukkua salaatteja ja yrttejä.

– Vihannesten myyntipaikalla on oltava nähtävissä tuotteen viljelymaa. Tuttu sirkkalehtimerkki on varmin tapa tunnistaa kotimainen kasvihuonevihannes, Jalkanen muistuttaa.

Lähde: Kauppapuutarhaliitto