• Mangoldi ja persilja säilyvät myöhäiseen syksyyn, sillä ne kestävät hieman pakkasta. Karaistunut pinaatti voi sietää jopa -10 asteen lämpötilan.
  • Talvikaalin kerät kestävät lyhytaikaisesti -5…-7 astetta. Anna jäisen kerän sulaa ennen korjuuta.
  • Ruusukaalin maku on parhaimmillaan muutaman pakkasyön jälkeen. Toisaalta moneen kertaan sulava ja jäätyvä kaali saa hieman tympeän maun. Sama pätee lehtikaaliin.
  • Parsakaalin sivuversoja voit leikata myöhäissyksyyn.
  • Varastoitava purjo sietää lieviä yöpakkasia.
  • Kylmänkestävä lanttu nostetaan viimeisimpien juuresten joukossa. Älä kuitenkaan käsittele jäisiä juureksia.
  • Porkkana kestää hyvin kylmää. Kylmävioitukset, kuten halkeilu ja solukon muuttuminen läpikuultavaksi, heikentävät säilyvyyttä.
  • Korjaa palsternakka ennen maan jäätymistä. Voit korjata juureksen myös keväällä ennen kasvun alkamista.
  • Sellerin tuleentunut kasvusto kestää -5 asteen yölämpötilan.
  • Korjaa mustajuuri vasta pysyvien pakkasten uhatessa.

Lähde: Irma Voipio, Vihannekset, lajit, viljely ja sato.

Tämän artikkelin sisältö on tuotettu yhteistyössä Kotipuutarha-lehden ja Puutarhaliiton kanssa. Artikkelin Copyright Kotipuutarha-lehti.