• Pavut sopivat muun muassa muhennoksiin, pataruokiin ja falafeleihin. Voit korvata kikherneet härkäpavuilla.
  • Helpointa on käyttää tuoreita, keskenkasvuisia papuja. Voit käyttää nopeasti kypsyviä härkäpapuja muiden tuorevihannesten tavoin. Ne ovat herkullisia esimerkiksi keitettyinä ja voisulan kanssa tarjottuina.
  • Keskenkasvuiset pavut voit säilöä pakastamalla. Ryöppää papuja viitisen minuuttia. Halutessasi voit myös keittää pavut kypsiksi. Se vie kymmenisen minuuttia.
  • Pikkuruiset, alle viisisenttiset palot voit kypsentää ja käyttää muiden palkoineen syötävien papujen tapaan.
  • Kuivatut härkäpavut sopivat versojen kasvatukseen samaan tapaan kuin herneet. Samasta kasvustosta voit leikata kaksi versosatoa.

Ohjeet Kirsti ja Aarre Anttila

Tämän artikkelin sisältö on tuotettu yhteistyössä Kotipuutarha-lehden ja Puutarhaliiton kanssa. Artikkelin Copyright Kotipuutarha-lehti.