Puutarhassa etusijalla ovat vanhanaikaiset kukat

Lasse Partasen puutarhassa kukkivat kesän mittaan monenlaiset lajit. Talon tyyliä kunnioittaen etusija on kuitenkin annettu vanhanaikaisille lajeille, joita ovat esimerkiksi väri-, varjo- ja päivänliljat, keisarinkruunut, kielot, lupiinit, unikot, kullerot, pionit, tarha-alpit, syysleimut, särkyneetsydämet, ritarinkannukset ja sormustinkukat. Maanpeittokasveina pihalla kukkivat talvio, suikeroalpi ja Pink Panda.

Klikkaa tästä ja selaa kuvia Lassen puutarhasta >

Osa pihasta on jätetty tahallaan luonnontilaan.

Siellä kukkivat ahomansikat, harakankellot ja monet muut ketokasvit. Alue toimi aikoinaan ”opetuskenttänä” lastenlapsille. Siellä vaari kertoi luonnon salaisuuksia, tutustutti perhosten ja lintujen maailmaan ja opetti kasvien nimiä.

Piha puhkeaa loistoon jo keväällä, kun kukkivien omenapuiden ja kriikunapuiden alla avautuvat vuoronperään esikot, scillat, helmihyasintit, narsissit ja tulppaanit. Kevään ihanuuksiin kuuluvat myös valkoiset ja punaiset pikarililjat. Upeita kukkivia koristekasveja ovat esimerkiksi koreanonnenpensas, koristeomenapuut sekä kesäkuussa avautuvat alppiruusut. Niiden jälkeen tuoksuvat juhannusruusut, neilikkaruusut, kärhöt, kuusamat.


Uutta! Inspiroidu kuva-gallerian kuvista!

Klikkaa tästä ja selaa kuvia Lassen puutarhasta >