Rapusalaatti ja sinappimajoneesi

sidesalaattia
kapriksia
jokiravun pyrstöjä
keitettyjä kananmunia
tilliä

kastike:
valmista majoneesia
ryytisinappia

Huuhdo salaatin lehdet ja leikkaa niiden lehtiruoti pois terävällä veitsellä. Jos salaatinlehdet ovat isokokoisia, poista myös paksu ja kitkerä kanta. Revi tai paloittele lehdet tarvittaessa pienemmiksi. Lohko kananmunat neljään osaan. Sekoita majoneesiin rouheista ryytisinappia ja valuta kastike salaatin joukkoon. Sekoita kevyesti, jotta kastike tarttuu salaatinlehtiin tasaisesti. Nosta lehdet tarjoiluvadille, asettele päälle jokiravun pyrstöt, kananmunalohkot ja kaprikset. Viimeistele annos tillinoksilla.


Versosalaatti tomaattivinaigretellä

ydinsalaatteja
erilaisia versoja, esimerkiksi auringonkukan
pähkinöitä reilunkokoisena rouheena

vinaigrette:
kaltattuja, kuutioituja tomaatteja
aurinkokuivattuja tomaatteja pieneksi paloiteltuina
hyvää oliiviöljyä
vaaleaa balsamico-etikkaa
timjamia ja basilikaa

Valmista ensin vinaigrette sekoittamalla keskenään balsamico, öljy, pilkotut tomaatit ja hienonnetut yrtit. Kastike saa maustua hetken ennen tarjoilua. Huuhdo ja kuivaa salaattien ytimet ja asettele lehdet kauniisti tarjoiluvadille. Sommittele joukkoon versoja ja annostele päälle kastiketta. Viimeistele salaatti ripottelemalla pinnalle pähkinärouhetta.

 


Aurinkoinen kanasalaatti

lollo rosso-, tammenlehvä- ja jääsalaatteja
appelsiinia
keltaista paprikaa
kirsikkatomaatteja
kanafileitä (mielellään currymaustettuja)
pinjansiemeniä

kastike:
chiliä
ranskankermaa tai maustamatonta jogurttia
suolaa
pippuria

Kastikkeen voit valmistaa jo edellispäivänä, jotta se ehtii kunnolla maustua. Silppua chili hienoksi ja sekoita ranskankermaan. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Paista kanafileet kypsiksi pannulla ja mausta ne tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Kuori appelsiini ja poista sen lohkoja peittävät kalvot. Paloittele hedelmäliha. Suikaloi paprika ja paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi. Huuhtele salaatit ja revi paloiksi. Levitä laakealle tarjoiluvadille ensin salaatin lehdet, sitten appelsiini- ja paprikapalat ja kirsikkatomaatit. Asettele vastapaistetut fileet niiden päälle. Kastikkeen voit tarjota erikseen.

Tämän artikkelin sisältö on tuotettu yhteistyössä Kotipuutarha-lehden ja Puutarhaliiton kanssa. Artikkelin Copyright Kotipuutarha-lehti.