Rakenna ja remontoi

Suomelan rakenna ja remontoi-kategorian artikkelit käsittelevät kotiin ja kesämökkiin läheisesti liittyviä rakentamisen ja remontoinnin aiheita. Voit lukea artikkeleita muun muassa autotallin rakentamisesta, omakotitalon remontoinnista, talopaketeista sekä tarpeellisista työkaluista.

Rakenna ja Remontoi / Hirsirakentaminen: hirsitalot ja hirsihuvilat Modernilla valmistusmenetelmällä tuotetun massiivihirsirakennus on esimerkki nykyaikaisesta suomalaisesta hirsiarkkitehtuurista ja soveltuvuudesta lomarakentamiseen.
Rakenna ja Remontoi / Korjausrakentaminen Satojen asunto- ja kiinteistökauppariitojen taustalla on kosteus- ja homevaurio. Riitojen välttämisessä avainasemaan nousevat ennen kauppaa tehtävät asiantuntevat kuntotarkastukset.
Rakenna ja Remontoi / Portaat Portaiden uudet tummat askelmat, tilanjakajana toimiva säleikkö ja näyttävästi maalattu seinä kohensivat omakotitalon sisääntuloaulan.
Rakenna ja Remontoi / Korjausrakentaminen Hyväksytyt tavarantarkastajat ovat puolueettomia asiantuntijoita, jotka suorittavat palveluiden ja tavaroiden teknisiä tarkastuksia. Sinäkin voit tarvita heidän apuaan. Lue lisää!
Lämmitys ja LVI / Energiansäästö VTT etsii keinoja vanhojen pientalojen energiaremonttiin, jonka avulla vanhemmat talot voitaisiin muuttaa liki nollaenergiatasoisiksi. Pilottiremontti on käynnissä luumäkeläisessä rintamamiestalossa. Tutustu!
Rakenna ja Remontoi / Työkalut ja tarvikkeet Käsisahalla selviää useimmista sahauksista sekä ohuiden vanerilevyjen että vankemman rakennepuutavaran sahaamisesta. Testasimme kuusi yleisintä sahamallia. Lue tulokset!
Rakenna ja Remontoi / Katto, vesikatto, katteet Talven jälkeen monen talon katto näyttää olevan huollon tarpeessa. Pesupuuhaan ryhdyttäessä kannattaa selvittää, mikä pesutapa sopii katolle parhaiten eikä vaurioita katon pintamateriaalia.
Rakenna ja Remontoi / Työkalut ja tarvikkeet Esittelemme kolme kätevää laitetta helpottamaan pientalon remontti- ja kunnossapitotöitäsi.
Rakenna ja Remontoi / Salaojat ja sadevesijärjestelmät Tarkistuskäynti katolla kerran vuodessa ei riitä, sillä etenkin vanhoissa taloissa katon ja rännien kunto voi heiketä yllättäen ja aiheuttaa suuria vahinkoja. Lue ohjeet!
Rakenna ja Remontoi / Omakotitalon rakentaminen Perinteinen hirsitalo Kimara Aurinkorinne valittiin Asuntomessujen 2013 yleisöäänestyksen suosikiksi. Sama talo voitti myös Paras sisustus -kategorian. Lue lisää!
Piha ja Puutarha / Terassit ja pergolat Pystypuitteeton seinärakenne mahdollistaa esteettömän näkymän ympäristöön. Muunneltavissa oleva liikkuva lasiseinä lisää terassin käyttömahdollisuuksia ja oleskelutilaa. Lue lisää!
Rakenna ja Remontoi / Maalaus ja tapetointi Maaliruisku on korvaamaton väline isojen pintojen nopeaan maalaamiseen. Testasimme kuusi ruiskua. Valitse omiin tarpeisiisi parhaiten sopiva maaliruisku - lue testitulokset!
Rakenna ja Remontoi / Maalaus ja tapetointi Millä maalilla ja miten keittiön saa maalattua uudenveroiseksi. Tikkurilan tuotepäällikkö Pia Hämäläinen kertoo.
Rakenna ja Remontoi / Kodin kosteus- ja homevauriot Näin puhdistat homevaurioituneen rakennusmateriaalin rakenteista, joita ei voida poistaa. Lue rakennusterveysasiantuntijan laatimat ohjeet.
Rakenna ja Remontoi / Korjausrakentaminen Tutkimus paljastaa, että 40 prosenttia talonomistajista ei huolto tai korjaukset kiinnosta. Joka toinen ei tee mitään ennaltaehkäiseviä selvityksiä. 60 prosenttia ei pidä kirjaa tehdyistä huoltotoimenpiteistä.
Kategoriat - arkisto / Julkisivu Tiiliseinän valmistuksen päästömäärä jää alle prosenttiin sadan vuoden kokonaispäästöistä. Tiilijulkisivu varaa energiaa ja vähentää näin rakennuksen lämmitystarvetta ja sitä kautta käytönaikaisia päästöjä. Lue lisää!
Rakenna ja Remontoi / Kaapistot ja komerot Perheen nuorimies aikuistui ja perusti oman kodin. Hänen vanhasta huoneestaan tuli oivallinen kotitoimisto, ja samalla saatiin rutkasti uutta ja kätevää säilytystilaa vaatteille.
Finanssit / Verotus Uudistuneella Palkka.fi-sivustolla voit ilmoittaa kotitalousvähennykset Verohallintoon entistä vaivattomammin.
Piha ja Puutarha / Terassit ja pergolat Lasitetulla terassilla ollaan suojassa kuin sisällä, mutta maisemasta ja tunnelmasta nautitaan kuin ulkona.
Rakenna ja Remontoi / Julkisivut Pesu kannattaa silloin, kun ulkoverhouksen maalipinta on ehjä ja huoltomaalaus voi vielä odottaa.
mainos

Vaivaako sinua siitepölyallergia?
mainos
Suunnittele saunasi netissä!

SunSauna tarjoaa suunnitteluapua saunaosaston suunnitteluun. Suunnitteluohjelma on erinomainen työkalu saunan suunnittelussa. Saat myös suunnitelmasta kustannusarvion.

Lisätietoja

Ovatko savuhormi & ilmanvaihto kunnossa?

Savuhormit kuntoon Mordax-menetelmällä ja Ohler/Prima Plus-hormiputkilla. Ilmanvaihdon asennuksia, puhdistuksia ja tasapainotuksia. Myös videokuvaus ja hormiston kuntoraportit. Hyödynnä kotitalousvähennys!

Lue lisää!

mainos
mainos
mainos
mainos
mainos
mainos
mainos
mainos
mainos

Suomelan kumppanuuslehdet ilmestyvät myös Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa