MAINOS

Kattoremontin voi tehdä hyvin myös talvella

Talo

Kattoremontteja voidaan hyvin tehdä ympäri vuoden. Pienellä pakkasella ilma on kuiva, joten silloin on oikein hyvä sää remontoida. Lue lisää!

Jaa sosiaalisessa mediassa

Suomessa on totuttu ajatukseen, että vesikatot remontoidaan lämpimään vuodenaikaan.

Ruukin myyntipäällikkö JukkaTorpakko kuitenkin kyseenalaistaa tämän käsityksen. – Kattoremontteja voidaan hyvin tehdä ympäri vuoden. Pienellä pakkasella ilma on kuiva, joten silloin on oikein hyvä sää remontoida.

Huonoilla sade- ja räntäkeleillä kattoa ei avata vaan remontointi siirretään soveliaampaan päivään. Torpakon mukaan uusi aluskate pyritään asentamaan avattuun katon lappeeseen yhden päivän aikana. Näin yläpohja saadaan pikaisesti säältä suojaan.

Huonommalla säällä aluskatteisiin tehdään tuplalimitykset, jotta vältytään yläpohjan kosteusongelmilta. Vaikka aluskate saadaan asennettua nopeasti, remonttiin tulisi Torpakon mielestä varata 3–5 työpäivää.

– Kannattaa epäillä, jos remontti luvataan yhdessä tai kahdessa päivässä. Pohjatöihin eli alusrakenteiden, läpivientien ja aluskatteiden asentamiseen pitää varata aikaa. Listat ja otsalaudat ovat vain kosmetiikkaa.

Kiinnitä huomiota ruodemateriaaliin ja katon oikaisuun

Torpakko kertoo Ruukin käyttävän kattoremonteissa tasalaatuisia teräsruoteita, jotka kestävät suuremmatkin lumikuormat. Vanhat puuruoteet soveltuvat vain harvoin yhteen nykyaikaisten katteiden kanssa. Teräsruoteiden avulla aluskatteet saadaan asennettua varmasti oikein ja katteen alle jää hyvä tuuletusrako.

Katon oikaisussa Torpakko suosii kunnollisia, tehdasvalmisteisia saneerauskiinnikkeitä.

– Kattoja oikaistaan harmillisen usein puukiiloilla, jotka eivät tahdo kestää. Saneerauskiinnikkeillä oikaisemalla katosta saadaan kestävä, Torpakko toteaa.

Lue myös nämä kattoremonttia koskevat artikkelit

Tutustu eri katemateriaalien ominaisuuksiin >

Kattoremontin pohjatöissä ei saa oikaista >

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

katon oikaisu kattoremontti talviasennus