Karhusen perhe oli aikanaan saanut perintönä Suomusjärven kunnasta idyllisen kesämökkipalstan järven rannalta. Vanhassa hirsimökissä oli tilaa noin 50 neliön verran. Lisäksi tontilla oli saunamökki aivan järven tuntumassa sekä pieni aitta, jossa vieraat saattoivat yöpyä. Kun kävijämäärä mökillä jälkikasvun myötä kasvoi, päärakennuksen kaksi huonetta ja keittokomero kävivät ahtaiksi ja oli alettava miettiä uusia vaihtoehtoja.

 


Talon terassilta avautuu upea näkymä järvelle.

 


Uudessa mökissä on juokseva vesi, kaksi wc:tä ja moderni, hyvin varusteltu keittiö, joten jätevesijärjestelmä uudistettiin ajan tasalle. Iso säiliö riittää kulutuksesta riippuen lähes koko kesän.

Kaavoittamattomalla ranta-alueella ei saanut olla kuin yksi varsinainen päärakennus, joten vaihtoehtoja oli kaksi: joko rakentaa lisää aittoja tai purkaa vanha päärakennus ja rakentaa tilalle uusi. Koska rakennuslupaa oli vielä jäljellä ja päärakennus alkoi jo olla vanha, Karhuset päätyivät jälkimmäiseen ratkaisuun. Samalla tarjoutui tilaisuus muuttaa rakennus talviasuttavaksi sekä saattaa sen mukavuudet nykypäivän tasolle aina jätevesijärjestelmää myöten.

Rakennusprojektista päätettiin suoriutua talven aikana, sillä Karhuset eivät halunnut uhrata kesää rakentamiseen. Perhetuttu lupasi tehdä perustukset ja mökkivalmistaja sitoutui toimittamaan mökkipaketin talven ja kevään aikana.

 


Perustukset valmistuivat nopeasti kuivan syksyn aikana ja olivat valmiina hyvissä ajoin ennen talopaketin tuloa.


Runko on pystyssä ja katon asennus voi alkaa. Katto saatiin valmiiksi sopivasti juuri ennen talvikauden alkua. Pihan kunnostus jätettiin odottamaan seuraavaa kesää.

Vanhaa mökkiä ei haluttu viedä kaatopaikalle, joten se laitettiin nettiin myyntiin. Uusi omistaja kävi purkamassa mökin ja vei sen osina toiselle paikkakunnalle. Perustuksia päästiin valamaan heti tämän jälkeen.

Mökkipaketin asennus alkoi loppusyksyllä. Runko ja katto saatiin valmiiksi juuri ennen talvea. Sisätyöt etenivät talven aikana vauhdilla ja Karhuset pääsivät aloittamaan kevään mökkikauden sisustuspuuhilla. Piha kunnostettiin rakentamisen jäljiltä kesän aikana.

Uutta rakennusta tuskin voi enää mökiksi kutsua. Siitä tuli eri sukupolvien tilava kokoontumispaikka ja toimiva kakkoskoti.

 


Sisätöihin päästiin, kun ovet ja ikkunat olivat paikoillaan. Ekorex-rakenteen ansiosta kaikki sähkö- ja vesijohdot päästiin upottamaan seinien sisään, joten pintavedoilta vältyttiin kokonaan.