Kuva: Saatavissa viisi väriä, joissa kukkien värit vaihtelevat sinisen, punaisen, keltaisen ja beigen sävyissä. Nonwoven -tapetti maksaa 52,40 euroa/rulla, Värisilmä.

Huom! Jutun hinta- ja tuotetiedot ovat vuoden 2010 tasolla.

Perinteisten paperitapettien rinnalle ovat tulleet nonwoven- ja EasyUp-tapetit. Niissä kiinnitysaine levitetään telalla seinään, ei tapettiin. Tapettivuota asennetaan liisteröidylle seinälle. Tapettia ei siis tarvitse kostuttaa liisterillä, eikä se tarvitse vettymisaikaa.

Perinteisten paperitapettien rinnalle ovat tulleet nonwoven- ja EasyUp-tapetit. Niissä kiinnitysaine levitetään telalla seinään, ei tapettiin. Tapettivuota asennetaan liisteröidylle seinälle. Tapettia ei siis tarvitse kostuttaa liisterillä, eikä se tarvitse vettymisaikaa.

Värien ja kuvioiden ilottelua. Kuviot ovat suuria ja pelkistettyjä. Niissä esiintyy joko luonnosta poimittuja aiheita tai graafisia jopa hieman slaavilaiseen kulttuuriin ja barokkiin viittaavia kuvioita.

Graafisissa kuvioissa on runsaasti ornamentiikkaa sekä aaltomaisia raitoja ja kuviointia, joka oli tuttua 1970-luvun tapeteissa ja kankaissa.

Aiheita otetaan luonnosta ja eläinmaailmasta: suuria lehtiä, lintuja, kukkia ja jopa sammakoita. Tapetissa voi myös olla huumoria ja kepeyttä, muistoja mummolasta tai yllättäviä väriyhdistelmiä.

Tapetit muistuttavat kuosiltaan yhä enemmän kankaita. Suuret linjat ja värikylläisyys ovat muotia. Tapetin pitää olla näyttävä ja kuosiltaan rohkea.

Musta, valkoinen ja harmaan eri sävyt sekä kulta ja hopea pitävät edelleen pintansa. Niiden rinnalle ovat nousseet vihreän eri sävyt, lila, pinkki, voimakas punainen ja keltainen.

Jos rohkeus ei riitä leikittelemään suurilla tapettipinnoilla, tapettia voi käyttää sisustuksessa tehosteena ja yhden seinän katseenvangitsijana.

Vinkki!

Jos tapettia jää yli, tee siitä sisustustauluja tai päällystä tapetilla pienet pahvilaatikot muuhun sisustukseen sopiviksi säilytyslaatikoiksi.

Yhteystietoja

Studio-Decor Oy, www.studiodecor.fi
RTV-Yhtymä Oy, www.rtv.fi
Värisilmä, Väritukku Oy, www.varisilma.fi
Muista myös mm. K-raudan Cello-mallisto!

Tapetteja saa myös netistä esim.:

www.lauraashley.fi
www.netrauta.fi
www.seinaruusu.fi
www.tapettikauppa.net

Katso esimerkkejä syksyn 2010 tapettivalikoimasta seuraavalta sivulta.

 

Tapeteissa on nyt erityisesti luontoaiheita, suuria ja pelkistettyjä kuvioita ja yllättäviä väriyhdistelmiä.

Huom! Hinta- ja tuotetiedot vuoden 2010 tasolla.

 

Galerie Memories -sarjan esiliisteriöity vinyylitapetti Rachin Patricia-sarjan tapetti
Viininharrastajan unelma. Galerie Memories -sarjan esiliisteriöityyn vinyylitapettiin on koottu kollaasiksi erilaisia viinipullojen etikettejä. Kiinnitetään joko vedellä esiliisteröidylle pinnalle tai liisterillä ja noin viiden minuutin vettymisajalla. Hinta 49,50 euroa/rulla, Studio-Decor Oy. Voimakkaita ornamentteja. Rachin Patricia-sarjan tapetissa on geometrisesti tyylitelty ja symmetrinen koriste, joka antaa sille ripauksen etnisyyttä. Tehokeinona on voimakkain kynänvedoin ja hieman suurpiirteisesti piirretyt viivakuviot. Pinkin ja vaaleanpunaisen seuraksi on yhdistetty voimakasta keltaista. Stabilit-pohjainen vinyylitapetti 44 euroa/rulla, RTV-Yhtymä.

 

Rachin Fabulous Velvet-tapetti Boråstapeterin Bohème-tapetti
Eleganttia huvilaelämää. Rachin Fabulous Velvet-tapetissa on suuria ja selkeitä kukkakuvioita. Keltaisen ja beigen yhdistävä värimaailma luo sille siron ja elegantin ilmeen. Vinyylitapetti maksaa 39 euroa/rulla, RTV-Yhtymä Romantiikkaa ja rehevyyttä. Boråstapeterin Bohème-tapetit huokuvat nostalgiaa. Sarjan ranskalainen klassikko kuosi Toile de Jouy on saanut nimensä Toile de Jouy -kankaasta, jota on valmistettu Ranskassa vuosina 1760−1850. Bohème-tapetit ovat helposti kiinnitettäviä EasyUp-tapetteja ja maksavat 39,30 euroa/rulla, Värisilmä.

 

Modern Scandinavia 2nd -malliston tapetti Eijffingerin PIP-malliston tapetti
Monimuotoisia kukkia. Modern Scandinavia 2nd -malliston tapetissa on moderni, mutta monimuotoinen kukkakuvio yhdistettynä ruskeaan ja kullanhohtoon. Nonwoven-tapetin hinta 26,70 euroa/rulla, Värisilmä. Pikkulintuja oksilla. Eijffingerin PIP-malliston tapettien kauniit kuvat, värikylläisyys ja kiiltokuvamaisuus ihastuttavat. Kuitutapetit ovat runsaita, pääosissa kukat ja linnut. Samaa kuosia on saatavissa useissa eri väreissä. Hinta 62 euroa/rulla, Studio-Decor Oy.

 

Raschin Soft Sences -sarjan tapetti DecorMaisonin Modern Classics -sarjan tapetti
Ripaus luksusta. Saksalaisen Raschin Soft Sences -sarjan tapeteissa on käytetty voimakkaita kuvioita, tummia värejä sekä metallinsävyjä. Musta-kulta-sävyinen tapetti näyttää kolmiulotteiselta miltei kansasmaiselta käsintehdyltä tapetilta. Nonwoven-tapetti 64 euroa/rulla, RTV-Yhtymä. Koiranputkia niityllä. DecorMaisonin Modern Classics -sarjassa on perinteisiä 1800- ja 1900-luvun alun tapettimalleja uusissa värisävyissä. Kokoelman tapetit soveltuvat sekä vanhoihin että moderneihin asuntoihin. Tapetti on liimaväripainettua paperitapettia ja se kiinnitetään perinteisellä paperitapettiliisterillä. Hinta 55 euroa/rulla, Studio-Decor Oy.

 

Bohème EasyUp-tapetti Duron Essens -sarjan tapetti
Ruusupuutarhan lumoa. Hempeän vaaleanpunaisen pohjan runsaat ruusukuviot ja pienet pilkut antavat tapetille romanttisen ulkoasun. Bohème on EasyUp-tapetti ja maksaa 39,30 euroa/rulla, Värisilmä. Lehtimetsän siimeksessä. Duron Essens -sarjan suunnittelussa innoituksen lähteenä on ollut skandinaavinen luonto: puut, kukat ja lehdet. Tapetin materiaalina on kuitu. Tapettiliima tai liisteri levitetään suoraan seinään, eikä tapetti tarvitse vettymisaikaa. Musta-harmaa-valkoinen vaahteranlehtitapetti 40 euroa/rulla, Studio-Decor Oy.

 

Modern Scandinavia 2nd -malliston tapetti Galerie Memories-sarjan sanomalehtitapetti
Suuria kuvioita. Modern Scandinavia 2nd -malliston tapetti saa voimaa yksinkertaisesta ja pistemäisestä kuviosta sekä vaaleasta ja tummasta värisävystä. Nonwoven-tapetti maksaa 26,70 euroa/rulla, Värisilmä. Vanhaa sanomalehteä. Galerie Memories-sarjan sanomalehtitapetti on retroa ja vintagea parhaimmillaan. Esiliisteröity vinyyli kiinnitetään joko vedellä esiliisteröidylle pinnalle tai liisterillä ja noin viiden minuutin vettymisajalla. Hinta 49,50 euroa/rulla, Studio-Decor Oy.

 

Fionan Happy Nature -tapetti Happy Nature-sarjan tapetti
Värikäs luonto. Fionan Happy Nature -tapetissa on suuria sinililoja lehtiä. Tuote on nonwoven-tapetti. Muut värivaihtoehdot vihreä, punainen ja harmaa. Hinta 52,40 euroa/rulla, Värisilmä. Vihreää tunnelmaa. Happy Nature-sarjassa on myös voimakkain kasvikuvioin koristettu tapetti, jossa kuitenkin on useita pieniä katseenvangitsevia yksityiskohtia. Nonwoven-tapetti maksaa 52,40 euroa/rulla, Värisilmä.