Uusi Vintage-tapettimallisto: pääroolissa shabby chic -sisustustyyli

Talo

Uudessa Vintage-tapettimallistossa päärooliin astuvat shabby chic -sisustustyylin viehättävät ominaispiirteet: vanhat kukkakuosit, nostalgiset pitsit ja haalistuneet pinnat.

Maaliskuussa myyntiin tulevan Värisilmän Vintage-malliston erikoisuutena ovat erilaiset pitsiboordit, joilla voi tehdä persoonallisia rajauksia seinäpintoihin sekä kehystää ovi- ja ikkuna-aukkoja. 

Boråstapeterin valmistaman Vintage-tapettimalliston innoittajana on toiminut naisellisen rento shabby chic -sisustustyyli, joka nousi maailmalla suosioon 1980-luvulla. Alun perin Iso-Britannian maaseudulta lähtöisin olevan tyylin tunnusmerkkejä ovat muun muassa kuluneet ja haalistuneet pinnat, vanhat kukkakuosit sekä erilaiset pitsit. Vanhaa ja uutta ennakkoluulottomasti yhdistävän tyylin väripalettiin sisältyvät valkoisen lisäksi miltei kaikki pastellisävyt. Vuodesta 1989 lähtien shabby chic -tyylin kehitystä on ohjannut brittiläinen sisustussuunnittelija Rachel Ashwell.

Shabby chic -tyylistä ammentava Vintage-tapettimallisto koostuu 35 EasyUp-tapetista, neljästä digitaalisesta paneelitapetista sekä 13 pitsi- tai kukka-aiheisesta boordista. Malliston tapettikuoseissa ovat pääosassa erilaiset vanhat ja haalistetut kukkakuosit, joiden rinnalla nähdään esimerkiksi vanhoista käsinkirjoitetuista sekä painetuista tekstinkatkelmista koostettu kuosi. Ajan patinaa henkivässä värimaailmassa nähdään vaaleanpunaisten ja vaaleansinisten pastellisävyjen rinnalla muun muassa valkoista, beigeä, tumman harmaata sekä ruskeaa.

Pitsi- ja kukka-aiheisia boordeja vintage-hengessä

Vintage-tapetteihin sävytetyillä pitsi- ja kukka-aiheisilla boordeilla seinäpintoihin voi luoda persoonallisia rajauksia sekä kehyksiä esimerkiksi oville, ikkunoille tai vaikkapa tauluille. Malliston digitaalisilla paneelitapeteilla tilaan voi luoda tunnelmallisen tehosteseinän, jossa toistuvat joko ryijymäiset raidat, käsinkirjoitetut tekstit tai tekstikatkelmien päälle painetut punaiset ruusut.

Lisätietoja: www.varisilma.fi


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

boordi tapetointi tapetti vintage