Sisko ja Se veli – Muista ainakin nämä, kun suunnittelet rakentamiseen ryhtymistä. Rakentajan vinkit 1

Talo

Talon rakentaminen lähtee suunnittelusta, joskus jopa niin päin, että ensin mietitään millainen talon tulisi olla ja sen jälkeen etsitään talolle tontti. Toki toisinkin päin voi toimia, mutta suunnittelun tärkeyttä ei sovi unohtaa oman edun merkeissä.

Muista ainakin nämä, kun suunnittelet rakentamiseen ryhtymistä:

  1. Tee oman maksukyvyn kartoitus eli budjetointi sekä laadi alustava rakennusaikataulu.
  2. Selvitä mitä ja miten tontille pitää rakentaa jonka aiot hankkia.
  3. Rakennuspaikan hankinta.
  4. Päätä ostatko talopaketin, vai rakennatko omien suunnitelmien mukaisesti. Huomio kustannusvaikutus eri vaihtoehtojen välillä.
  5. Teetätä suunnitelmat ja varmista niiden toteutumismahdollisuus sinun rakennuspaikallesi (maaperätutkimus, liittymät, jne.).
  6. Hanki rakennuslupa, vastaavat työnjohtajat ja tarkista kuntakohtaiset lupaehdot.
  7. Hanki mahdollisimman kattavasti tarjouksia ja hintoja kaikista rakentamisen työvaiheista.
  8. Tarkista oletko pysynyt alustavassa kustannusarviossa ja tee tarvittavat korjausliikkeet.
  9. Valitse rakennusurakoitsijat ja tavarantoimittajat. Mitä luotettavammin saat näiden taustatietoja selville, sen parempi. Muista, että halvin ei aina ole edullisin valinta.
  10. Älä epäröi käyttää ulkopuolista asiantuntija-apua missään vaiheessa, jos tunnet, ettei oma tietotaito riitä asioissa.

Nämä vinkit ovat yleisluonteisia. Rakentaminen ei koskaan ole luonteeltaan täysin ongelmatonta. Siksi on hyvä pyrkiä säilyttää kaikissa asioissa mielenrauha ja pitkä pinna.

 


Sisko ja se veli on uusi talonrakennusprojekti, jota Suomela seuraa netissä ja lehden artikkeleissa. Projektin etenemistä voi seurata myös Sisko ja Se veli -kuvagalleriassa. Juttusarjan yhteydessä julkaistaan erillisiä eri asiantuntijoiden koostamia listoja vinkeistä, jotka kannattaa ottaa huomioon rakennusprojektin eri vaiheissa.

Lisätietoja: www.witka.com


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Ei liitettyjä avainsanoja.