Syksyn 2005 lattiavalikoima on runsas. Tässä muutamia makupaloja tarjonnasta.
Teksti Anne Kytölä
Kuvat Valmistajien ja maahantuojien
Huom! Hinnat ja tuotetiedot vuoden 2005 tasolla!

Karelia-parketti Tammi Story, FinnWoodFloors
Lautojen viistetyt reunat luovat parkettiin vanhan ajan tyyliä. FinnWoodFloorsin Karelia-parketti Tammi Story maksaa noin 65 euroa / neliö. Kolme eri leveyttä, 138, 160 ja 182 mm, jotka voidaan asentaa vuororiveihin, jolloin vanhan ajan tunnelma korostuu.
Timberwisen lankkuparketti
Aasiassa kasvava merbau on kestävä ja kova puulaji ja sopii siten hyvin parketiksi koteihin, joissa on esimerkiksi koiria. Timberwisen lankkuparketeissa on kolme ristiin liimattua massiivipuukerrosta. Hinta noin 60 euroa / neliö.

 

Upostep-jousto-vinyylimatto, Upofloor
Rajaa tilat tyylikkäästi käyttämällä saman maton kahta eri värisävyä. Upofloorin Upostep-jousto-vinyylimatot maksavat 7–11 euroa / neliö.
Quick-Step Noblesse -laminaatti, Orient-Occident
Kalanruotokuvioon asennettu Quick-Step Noblesse -laminaatti näyttää perinteiseltä tammiparketilta. Maahantuoja Orient-Occident, hinta 39 euroa / neliö.
RealFloor-lankut
Lämpökäsittely tekee kotimaisestakin puusta eksoottisen tummaa. Käsittelyn ansiosta puu elää vähemmän kosteuden mukaan. RealFloor-lankut myydään puuvalmiina tai pintakäsiteltyinä. Kuvan lämpökäsitelty koivulattia maksaa noin 55 euroa / neliö.

 

Robinson-linoleumi, Korkkipiste
Linoleumi on pitkäikäistä ja kestää kulutusta. Sitä käytetään paljon julkisissa tiloissa, mutta se sopii mainiosti myös kotikäyttöön. Korkkipisteen maahantuoma Robinson-linoleumi maksaa 38–45 euroa / neliö.
Tulikivi Classi vuolukivilaatat
Vuolukivi sopii erinomaisesti esimerkiksi sisäportaisiin, sillä vuolukivilaatat eivät kopise. Kuvassa Tulikivi Classic, hinta noin 84 euroa / neliö.
Armstrong-DWL -joustovinyyli, RTV-Yhtymä
Joustovinyyli ei säiky vettä ja tuntuu pehmeältä jalan alla. Armstrong-DWL -joustovinyylissä on useita kuoseja ja värejä. 3-metrinen Vision 48189 on 2-millistä, kulutuskalvo 0,2 mm. Kotikäytössä 5 vuoden takuu. Maahantuoja RTV-Yhtymä, noin 10 euroa / neliö.

 

Merida-perusklinkkeri, Värisilmä
Klinkkerilattiaan voi sommitella laatoista ”maton”. Merida-peruslaatta Värisilmä-liikkeissä noin 23 euroa / neliö ja kuviolaatta noin 30 euroa / kpl.
FUN-tekstiilimatto, Tarkett
Tekstiilimattoja käytetään Suomessa lähinnä julkisissa tiloissa, mutta ne sopivat hyvin kotiinkin vaikka makuuhuoneeseen. Kuvassa Tarketin FUN-tekstiilimatto, hinnat alkaen 20 euroa / neliö.
Stavanger-laivankansilattia, Kährs
Laivankansivaikutelma saadaan aikaan kahden puulajin yhdistelmällä. Valitse joko tumma lattia ja vaaleat koristelistat tai vaalea lattia ja tummat listat. Saarniraidalla koristettu Kährsin tamminen Stavanger-laivankansilattia maksaa noin 90 euroa / neliö.

Modern Tile -laminaattilaatta, Pergo
Laminaattiruutuja lattiaankeittiöön, eteiseen tai vaikka olohuoneeseen. Voit luoda omia kuvioita yhdistelemällä Pergon laminaattilaattoja ja -lautoja. Modern Tile -malliston laatat maksavat 33–36 euroa / neliö.
Ege-matto, Orient-Occident
Tekstiilimatto on lämmin lattianpäällyste. Matot valmistetaan nykyisin korkealaatuisista, antistaattisista kuiduista, jotka on helppo pitää puhtaana. Kuvan Ege-maton nukka on 100-prosenttista polyamidia. Maahantuoja Orient-Occident, hinta noin 64 euroa / neliö.

 

Minyo-korkkilattia, Triofloor
Joustava korkkilattia tuntuu jalan alla mukavalta. Se vaimentaa hyvin muun muassa askelääniä ja parantaa akustiikkaa. Kuvassa Triofloorin Minyo-korkki, hinta 45 euroa / neliö. Vaaleammat korkkilajit 35–45 euroa / neliö.
Ligno-Klick -kovapuulattia, Kymppi-Lattiat
Kovapuulattiassa yhdistyvät laminaatin ja lautaparketin hyvät ominaisuudet. Ligno-Klick -lattian pinnat: tammi, pyökki, vaahtera ja mutenye. Maahantuoja Kymppi-Lattiat, hinta 20–27 euroa / neliö puulajin mukaan.

 

Saima Elegant -kalanruotoparketti, Parketti Romanoff
Parkettilattiasta saa yksilöllisen erilaisilla ladontakuvioilla. Karelian kalanruotokuvioinen Saima Elegant Tammi maksaa noin 58 euroa / neliö, myynti muun muassa Parketti Romanoff.
Fura-kokopuulattia, Paralett
Kokopuulattia kestää pitkään ja sietää hiomista. Esimerkkikuvassa on Paralettin Fura Valkoinen. Kapeammat, 14 x 137 -milliset lankut maksavat 38 euroa / neliö ja leveämmät, 25 x 183 -milliset lankut 47 euroa / neliö.