Remontti toi valoa vintille

Talo
Janne Kataja sanoi remontin myötä hyvästit pimeälle vintilleen. Tilalle hän sai valoa, lämpöä ja inspiroivaa monitoimitilaa luoville projekteilleen.

Vielä helmikuussa viihdetaiteilija Janne Katajan vintillä kuivatettiin pyykkejä. Kesällä uudessa työtilassa jo nauhoitettiin hauskan radiokuunnelman pilottia, valoisissa tunnelmissa.

– Halusin vintistä puhtaan ja modernin monitoimitilan, joka hengittää ja antaa tilaa luovuudelle. Tämä on taivas.

Janne Kataja sisusti ja suunnitteli jo opiskeluaikoinaan kavereilleen asuntoremontteja. Riihimäen kodin alakerta hersyy taiteilijakodin lämmintä tunnelmaa ja upeita sävyjä.

– Koska talomme on täynnä kamaa, nautin vintin askeettisuudesta. Tänne ei tule edes tauluja seinille.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Urakoitsijoina toimivat Sisustus ja saneeraus Huhtasaari Ky sekä Saneeraus V. Kataja Tmi, jotka toteuttivat Jannen ja Ullan suunnitelmat täydellisesti. Vain erikoislankkujen ja LED-valojen tilausajat hieman viivästyttivät remonttiaikataulua.

 

ikkunalokerot sopivat moneen käyttöönSimon Krakov suunnitteli 69-osaisen Norm 69 -lampun vuonna 1969.
Jannen ideoimat ikkunalokerot sopivat moneen käyttöön: viherkasvien kodeiksi tai makuusopeiksi patjan kera. Pienten ikkunoiden antama valo moninkertaistui upeaksi, varjolliseksi valoefektiksi, kun kattoon asennettiin ledvalo. Better Homen lattialistat kestävät kolhuja naarmuuntumatta.Simon Krakov suunnitteli 69-osaisen Norm 69 -lampun vuonna 1969. – Harjoittelun myötä saimme toisen lampun kasattua kavereiden kanssa jo 1, 5 tunnissa – ilman teippiä! Janne Kataja kertoo.

Kosteus ulos, lämpö sisään.

Yläkerran 80 neliömetrin tilasta tehtiin tiivis ”pussi”, joka pitää lämmön sisällä sekä kosteuden ja melun ulkopuolella.

Huoneen sisäseinien ja ulkoseinien väliin jätettiin reilu, metrin levyinen tuuletustila. Seinien ja katon sisäpinnoille asennettiin kotimaiset SPU Vintti-Iita -levyt, jotka eivät voi homehtua. Pintaan asennettiin myös ääntä eristävät SPU Anselmi -eristelevyt, joiden kipsilevypinnoite on heti maalattavissa.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Janne valitsi kattoon ja päätyseiniin mahdollisimman puhtaan valkoisen sävyn: lämpimän tunnelman hän halusi tuoda tilaan valaisimilla.

 

Seiniin asennettiin kaksi eristävää ja täysin tiivistä MidMade Lux -seinäluukkua, joiden kautta voi tarkistaa myös rakenteiden kuntoa.  Lattiapistorasioiden ansiosta lampun, television ja kiinteän nettiyhteyden saa vaikka keskelle lattiaa
Seiniin asennettiin kaksi eristävää ja täysin tiivistä MidMade Lux -seinäluukkua, joiden kautta voi tarkistaa myös rakenteiden kuntoa.Lattiapistorasioiden ansiosta lampun, television ja kiinteän nettiyhteyden saa vaikka keskelle lattiaa! Lankkulattia sai valoa kauniisti heijastavan sävyn lipeästä ja mattavahasta.

Vanha hormi slammattiin ja otettiin uudelleen käyttöön.

Samalla oviaukko sai vaihtaa paikkaa kiertoilmatakan tieltä. Lämpömaan valikoimista Janne löysi upean italialaisen Reflex-takan, joka painaa vain 300 kg. Lattiaan tehtiin varmuuden vuoksi ylimääräisiä tukia, vaikka kevyttakka ei niitä olisi vaatinutkaan.

Kattoon asennettiin Securitas Directin palohälyttimet, joista on suora yhteys valvontakeskukseen.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Lisälämpöä tilaan tuo mittatilauksena tehty Zehnder-jaeradiaattori, jonka Janne tilasi suoraan Saksasta.

– Katsotaan kuinka ensimmäinen talvi sujuu, lämmittimiä on varattu useampiakin.

Jannen ideoimien ikkunalokeroiden ansiosta tilaan saatiin mahdollisimman paljon suoria seiniä ja luonnonvaloa.

– Olen erityisen iloinen siitä, että vintistä tuli valoisa – vaikka ikkunoita on vähän.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Myös lattia heijastaa valoa kauniisti. Leveät ja paksut erikoislankut käsiteltiin kolmeen kertaan lipeäliuoksella ja viimeisteltiin lopuksi Osmo Colorin valkoisella mattavahalla. Kattopalkit käsiteltiin valkoisella saunasuojalla lattiansävyisiksi.

 

Lisälämpöä tilaan tuo mittatilauksena tehty Zehnder- jaeradiaattori, jonka Janne tilasi suoraan Saksasta.  Reflex-kiertoilmakka painaa vain sohvakaluston verran, siksi se voidaan asentaa helposti yläkertaankin ilman lisäperustuksia.
Lisälämpöä tilaan tuo mittatilauksena tehty Zehnder- jaeradiaattori, jonka Janne tilasi suoraan Saksasta.Reflex-kiertoilmakka painaa vain sohvakaluston verran, siksi se voidaan asentaa helposti yläkertaankin ilman lisäperustuksia. Rosteriset etupaneelit toimivat kauniina kehyksenä elävälle tulitaululle. – Takan eduspelti on jo tilattu, Janne vakuuttaa palomestareille.

Tila muuttaa helposti muotoaan inspiroivasta suunnittelutilasta studioksi.

Kaikkia LED-valoja voi säätää ja Norm 69 -kattovalaisimetkin saa irti nopeasti lavasteiden tieltä.

Seinät Janne halusi rauhoittaa johdoilta. Lattiapistorasioiden ansiosta valot, television ja kiinteän nettiyhteyden saa kätevästi mihin kohtaan vain.

Myös televisio- ja äänityskalusto on helppo asettaa avaraan tilaan, joka soveltuu vierashuoneeksikin.

– Kuunnelman ohjaaja nukkui tuossa vierassängyssä, sillä luova työ ei katso kellonaikaa.

Seuraava remontti siintelee jo Jannen haaveissa.

– Koska vintistä tuli kirkkomaisen puhdas taivas, kellariin olisi kiva saada Manala-niminen salakapakka!

Lisätietoja:

www.spu.fi
www.midmade.se/fi/tuotelehtinen
www.ikkunafortuska.fi
www.lampomaa.fi

Janne Kataja on tyytyväinen remonttiin
Liki kolmen metrin huonekorkeus antaa hyvin tilaa illuusioiden harjoitteluun ja isojen välineiden säilytykseen. – Olemme jo harjoitelleet täällä ahkerasti syksyn Taikashow-keikkoja varten, monitoimiviihdyttäjä Janne Kataja kertoo.

Mitä maksoi?

Urakointityöt 49 000 €

Sisustus ja Saneeraus M. Huhtasaari Ky
Saneeraus V. Kataja Tmi
Sähköurakointi: Sähköasennus K&M Ranta Oy

SPU Vintti-Iita -eristelevyt 20 – 33 €/m²
SPU Anselmi -eristelevyt 20 €/m²
Mittatilausikkunat 1 520 €, Ikkuna Fortuska Oy
Reflex-takka, 3 460 € ilman asennusta, Lämpömaa
Better Home jalkalista/RTV 6,90–16,7 €/m
Norm 69 XL -valaisimet 139 € – www.finnishdesignshop.fi
Eero Aarnion Ghost-valaisin 500 € www.designeeroaarnio.com