Sinikan Vihervinkit – tee tämä joulukuussa

Piha

Tee ainakin nämä piha- ja puutarhapuuhat joulukuussa. Lue Sinikan vinkit!

1. Hiirille huutia

Pidä metsämyyrät ja hiiret loitolla myös kylmistä varastoista. Ne tekevät monenlaista harmia järsiessään lannoitepusseihin reikiä ja pilkkoessaan sievästi taitellut kasvuharsot A4-kokoisiksi palasiksi. Myyräkuumeen riskikin leijuu siellä, missä metsämyyrät ovat vipeltäneet. Laita hiiribaarit ja loukut paikalleen.

2. Viimeistä satoa lehtikaalista

Lehtikaali kestää jopa 10–15 astetta pakkasta, ja lumen alta voit vielä poimia täysin käyttökelpoisia lehtiä. Ravintoarvoiltaan lehtikaali on kasviksiemme kärkeä, pakkasen vaikutuksesta makukin tulee makeammaksi. Murenna lehtikaalia jäisenä ruokiin, tee siitä keittoa tai vaikka todellista voimasmoothieta mustikan ja jogurtin kera.

3. Joulukukat paketissa

Kauppapuutarhaliitto pitää joulun alla huolen siitä, että joulukukkatietoa on hyvin tarjolla. Osoitteista www.kukkainfo.fi ja www.kauniistikotimainen.fi löydät ammattilaisten hoito-ohjeet ja tuoreet ideat kukkien käytöstä. 

4. Kukkasipulit ruukkuun

Jäikö pussillinen kukkasipuleita hyllyyn, kun pakkaset tulivat? Ei huolta, istuta sipulit ajoissa ennen kevättä ruukkuihin, kastele ja anna juurtua viileässä kellarissa. Saat komeat kukinnat ovenpieleen tai patiolle, kun nostat ruukut valoon varhain keväällä.

Lue myös nämä Joulukuun Vihervinkit

Valkea vai vihreä joulu >

Kausiruokaa juureksista >

Sanomalehteä talteen puutarhatöitä varten >

Idea: kierrätysjoulupallot >

 


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

joulukoristeet joulukuu kukkasipulit lehtikaali