Sisus eristää, pinta koristaa – kotimainen sisustuslevy ja ulko-ovi ovat laatutietoisen rakentajan valintoja

SisustusTalo

Ääntä ja lämpöä eristävä sisustuslevy ja on tyylikäs ja ekologinen ratkaisu rakentamiseen. Myös kotimainen laadukas ulko-ovi suojaa kotia säiltä ja tuo loppusilauksen talon ilmeeseen.

Addu-teksti

Helppokäyttöiset Halltex-levyt nopeuttavat remonttia, koska valmispintainen sisustuslevy vapauttaa aikaa työläiltä ja sotkuisilta pohjatöiltä. Säästöä syntyy myös pohjustustöihin tarvittavien materiaalien osalta. Halltex-sisäverhoustuotteet voidaan asentaa seinään tai kattoon ilman taustan viimeistelyä. Niiden näkyvät pinnat on tehty valmiiksi jo tehtaalla.

Huokoisen rakenteensa ja paksuutensa ansiosta Halltex eristää mainiosti ääntä ja vaimentaa tehokkaasti jälkikaiuntaa. Äänen lisäksi levyt eristävät hyvin myös lämpöä. Niiden lämmönjohtavuus on vain 0,049 W/mK. Vedon tunnetta ei esiinny, eivätkä seinäpinnat hohka kylmää, sillä levyn pintalämpö on aina sama kuin huonelämpötila.

Halltex-kattolevy on akustisesti erinomainen ratkaisu

Vuosikymmenten ajan Halltex-kattolevy on ollut yksi arvostetuimmista kotimaisista sisäkattojen pintamateriaaleista. Sen suosio perustuu kauniin ulkonäön lisäksi muun muassa levyn akustisiin ominaisuuksiin, jotka pääsevät oikeuksiinsa erityisesti kodin televisio- ja aulatiloissa.

Kattolevyissä on valittavana kolme eri pintakuviointia: Kartano, Hovi ja Ritilä. Kattolevyt asennetaan entisen pinnan päälle tai alusrimoitukseen. Valmista pintaa ei käsitellä mitenkään, joten hiontapölystä tai maaliroiskeista ei tarvitse stressata!

halltex-paino-adobergb-002

Kestävä tapettipinta valmiina

Halltex-sisustuslevyissä on valmis, virheetön ja kestävä vinyyli-, tekstiili- tai kuitutapettipinta. Pintamateriaali valitaan yleensä paitsi ulkonäön myös huoneen käyttötarkoituksen mukaan.

Nykyaikaisen Taika-malliston vinyylipintaiset seinälevyt voidaan tarvittaessa puhdistaa yleispuhdistusaineella, joten ne soveltuvat hyvin esimerkiksi keittiö- ja käytävätiloihin sekä lastenhuoneisiin. Nykyaikainen vinyylipinta ei tunnu muoviselta.

Tekstiilipintaisia Halltex-levyjä on perinteisesti käytetty seinäpintoina esimerkiksi olo- tai makuuhuoneissa. Levyt ovatkin erinomainen vaihtoehto tekstiilitapeteille. Värivalikoimassa on helppoja, neutraaleja värejä peruspinnoiksi (esim. Naava ja Villa 02) ja toisaalta vahvoja värejä tehoste-elementeiksi (esim. Villa 01 ja Villa 04). Tekstiilipintaiset sisustuslevyt toimivat myös kiinnityspintana.

Myös Taru-malliston kuitutapettipintaiset seinälevyt tarjoavat nopean ja edullisen tavan uudistaa kodin seinäpintoja. Seinälevyt soveltuvat hyvin asuinhuoneisiin joko yksittäisinä tehostepintoina (esim. Taru 01) tai myös tilan kaikkien pintojen uudistajina (esim. Taru 03).

Liimaamalla kiinnitettävä levy peittää alleen vanhan pinnan epätasaisuudet tai liian tummat sävyt.

Halltex-levyt ovat hyvä valinta myös ympäristön kannalta. Sisustuslevyjen pääraaka-aine on puukuitu, joka huokoiseksi levyksi valmistettuna on ehkä suosituin ekorakentamisessa käytetty eristemateriaali Euroopassa.

Halltex-perinnelaatat vanhoihin taloihin

Halltex valmistaa myös perinteisiä kattolaattoja saneerauskohteisiin. Laatoissa on hiottu, puhdas kuitulevypinta. Perinnelaatat kiinnitetään liimaamalla, viimeistelynauloilla tai hakasilla kattoon ennen maalausta. Aito ja hengittävä perinnelaatta mahdollistaa esimerkiksi rintamamiestalon korjaamisen talon henkeä muuttamatta.

004

Ostoslistalla ulko-ovi? Muista nämä!

Taitavat puusepät ja parhaat materiaalit takaavat HALLTEX Ovien (aiemmin nimellä 7veljeksen ovet) korkean laadun. Kotimainen ovitehdas tekee myös laajasta vakiomallistosta poikkeavia persoonallisia ratkaisuja, joten jokaisen talon tyyliin löytyy varmasti sopiva ovi.

Ennen oven ostamista on selvitettävä ovelle varatun aukon koko tai entisen oven mitat karmin ulkomittoina. Ulko-oven kätisyys valitaan sen mukaan, kummalla kädellä oveen luontevasti tartutaan sisälle mentäessä. Ulkoa päin ovea katsottaessa oven kätisyyden näkee siitä, kummassa reunassa oven saranat ovat: vasenkätisessä vasemmalla, oikeakätisessä oikealla.

Lämpöulko-ovet ovat usein pinnaltaan joko maalattua tai viilutettua HDF-levyä. Maalatut ovet kestävät hyvin vaihtelevia sääolosuhteita. Etelänpuoleisissa ovissa kannattaa kuitenkin välttää tummia värejä, sillä auringonpaahde voi haalistaa väriä.

Ulko-ovien vakiolasitus on tyypillisesti kuviolasia ja parvekkeenovien kirkasta lasia. Parvekkeenovissa ikkunan koko ilmaistaan moduuleina (yleensä 12 m, 14 m ja 16 m). Desimetreinä ilmaistu ikkunamoduuli on noin 20 cm suurempi kuin oven valoaukko (esim. 12 m = n. 100 cm, 14 m = n. 120 cm jne.).

Ovien vakiokarmisyvyys on 110 mm. Ulko-ovissa tiiviste on tyypillisesti 1-kertainen. Parvekkeenovissa on vakiona ns. 2-kyntekarmi, jolloin ovilehden lisäksi myös karmissa on tiiviste (tuplatiiviste). 2-kyntekarmia suositellaan ulko-oviin silloin, kun sisäänkäynnin yhteydessä ei ole tuulikaappia tai ovi on tavanomaista alttiimpi tuulelle ja sateelle.

Ulko-ovitoimitukseen sisältyy ovi karmeineen ja saranat sekä lukkorunko. Oveen voi hankkia myös lisävarusteita ovisilmästä postiluukkuun.

Oikein asennettuna ja käsiteltynä HALLTEX Ovet säilyvät suorina sekä avautuvat ja sulkeutuvat vaivattomasti vuodesta toiseen. Ovilla on 3 vuoden rakennetakuu ja 12 vuoden suoranapysymistakuu.

Suomalaisilla on hyviä kokemuksia Halltex-tuotteiden käytöstä jo monen vuosikymmenen takaa. Halltexilta saat lisätietoja, neuvontaa ja palvelua. Käyttäjätuki on sekä jälleenmyyjien että kuluttajien käytettävissä. Täältä löydät yhteystiedot ja yhteydenottolomakkeen >.


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

7 veljeksen ovet Halltex-levy perinnelaatta seinäverhous sisustuslevy ulko-ovi verhouslevy

Julkaisuun liitetty yritys

http://www.halltex.fi

Sisustuslevyt vuodesta 1946 – ulko-ovet vuodesta 1992! Halltex Oy on kotimainen ulko-ovien ja sisustuslevyjen valmistaja, jonka historia ulottuu vuoteen 1946. Tuolloin Halltex-puukuitulevyn valmistus alkoi Hallmanin kauppahuoneen omistaman Sammon Rulla Oy:n tehtaalla. 1960- ja 1970-luvun taitteessa Halltex-levyn tuoteoikeudet myytiin Hackman-konsernille. Hackmanin aikana tuotteisto laajeni muun muassa ulko-ovilla. Vuonna 1993 yritys tavaramerkkeineen irtaantui Hackman-konsernista. Halltex Oy on nykyisin toimivan johdon omistuksessa oleva perheyritys ja sillä on toimintaa kahdella paikkakunnalla. Halltex Oy:n tehdas ja pääkonttori sijaitsevat Keski-Suomessa Hankasalmella. HALLTEX Ovet puolestaan valmistetaan Juvalla Etelä-Savossa.

Lue lisää: Halltex Oy