Sonjan vihervinkki – herkulliset juuressipsit

Piha

Herkulliset juuressipsit syksyn sadosta – terveellistä ja hyvää!

Herkulliset juuressipsit syksyn sadosta

  1. Juuressipseihin sopivat hyvin mm. porkkana, punajuuri, maa-artisokka ja palsternakka. Pese juurekset huolella, älä suotta kuori. Viipaloi juurekset 1-2mm paksuisiksi, käytä vaikka kuorimaveistä jos ”mandoliinia” tai yleiskonetta ei talosta löydy.pp4_14_vinkki_juuressipsi2
  2. Laita viipaleet kulhoon ja lorauta sekaan tilkka öljyä, sekoita lastuja, jotta öljy leviää tasaisesti. Lado siivut vierekkäin leivinpaperille uunipellille, älä laita päällekkäin. Paista uunissa 125 asteessa noin tunti, mutta tarkkaile välillä, sillä paistoaika riippuu uunista ja viipaleiden kosteudesta/paksuudesta (mehukkaat punajuuret saattaa vaatia lisää aikaa).
  3. Ripota sipseille suolaa ja mausteita oman maun mukaan. Tarjoa hyvän dipin tai juustojen kanssa.pp4_14_vinkki_juuressipsi3

Teksti: Sonja Lumme, Kuvat: Arne Nylander

 


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

juuressipsit Pientalon herkkusuut Sonjan palsta Sonjan vihervinkki

Ei liitettyjä avainsanoja.