Metsästä ainekset suolaisiin sienimuffineihin – lue ohje!

Keittiö
Suolaiset muffinit ovat maukkaita ja ruokaisia tarjottavia ja ne sopivat vaikkapa illanistujaisten suolaisiksi naposteltaviksi tai esimerkiksi rapujuhlien vatsantäytteeksi.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
3.4.2023

Voimakkaan makuiset sienet antavat eniten makua muffineihin ja esimerkiksi kantarellin makuinen tuorejuusto sopii muffineihin erinomaisesti.

  • 10-20 kpl koon mukaan
  • 2 dl sämpyläjauhoseosta
  • 2 dl hiivaleipäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl roseepippuria
  • 1 tl yrttisuolaa
  • 2 tl rakuunaa
  • 200 g ryöpättyjä/valutettuja sieniä, esim. kantarelleja, mustia torvisieniä tai suppilovahveroita (tai 20 g/1 dl kuivattua sienirouhetta)
  • 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja pieninä kuutioina
  • 1 rs (100 g) kantarellituorejuustoa
  • 1 dl kevytranskankermaa
  • 1 dl maitoa, tuoremehua tai kasvis- tai sienilientä
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl öljyä/aurinkokuivattujen tomaattien säilöntälientä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita muut aineet joukkoon. Mikäli käytät taikinaan kuivattua sienirouhetta, lisää taikinaan yksi ylimääräinen desilitra kasvislientä, maitoa tai omenatuoremehua. Lusikoi taikina muffinivuokiin tai -pellille ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia muffinien koon mukaan.

VINKKI: Saat maidottomia muffineja, kun käytät ohjeeseen tuorejuuston ja kerman sijaan yhteensä 3 dl kookosmaitoa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Tuotteet: Myllyn Paras Sämpyläjauhoseos, Myllyn Paras Hiivaleipäjauho

MAINOS
MAINOS LOPPUU