Hunton Fermacell kuitukipsilevy

Fermacell-levy on oikea valinta silloin, kun tarvitaan perinteistä kipsilevyä parempaa lujuutta ja monikäyttöisyyttä.

Saksalainen Fermacell ja Hunton ovat sopineet yhteistyöstä Suomessa. Hunton vastaa jatkossa Fermacellin myynnistä tukkureille ja urakoitsijoille.

Kantava

Esimerkiksi hyllyjen, valaisimien ja taulujen ripustusruuvit kiinnittyvät napakasti Fermacell-levyihin. Levyjen kantavuus on jopa 30 kg ruuvilla ilman tulppaa ja 50 kg tulpallisella ruuvilla. Erillisiä vaakarimoja ei tarvita.

Fermacell-levyä käytetään paljon sellaisissa seinärakenteissa, joissa muuten käytettäisiin tuplalevyratkaisuja kuten veneri plus kipsi tai tuplakipsi. Rakentamisessa Fermacell-levyjä voidaan käyttää yksikerroksisena, eikä rakenteita tarvitse jäykistää erillisillä rakennuslevyillä.

Iskunkestävä

Fermacell on selluloosakuidun ja kipsin yhdistelmä. Siksi se on monin verroin lujempi kuin perinteinen kipsilevy.

Erinomaisen iskunkestävyyden ansiosta Fermacell sopii vaativaan rakentamiseen niin raskaassa teollisuudessa kuin vaikkapa päiväkodeissa. Fermacell-levyt kestävät kuljetusta ja nostoja paremmin kuin tavalliset kipsilevyt.

Lujat levyt lisäävät myös asumismukavuutta, sillä arkiset kolhaisut, kuten kaatuvat tuolit tai imurin tönäisyt eivät jätä niihin jälkiä.

Kosteuden kestävä

Fermacell-levyt sopivat hyvin märkätiloihin. Levyt ehkäisevät tehokkaasti homeen muodostumista, sillä homesienten on vaikea tarttua kipsiin.

Paloturvallinen

Koska Fermacell ei sisällä lainkaan kartonkia, on se palonkestävyydeltään huippuluokkaa. Fermacell-levyt soveltuvat kaikkialle, missä tarvitaan paloturvallisuutta, kuten eteis- ja aulatiloihin sekä porraskäytäviin.

Helppo työstää ja asentaa

Vahvuudestaan huolimatta Fermacell voidaan leikata helposti uraveitsellä, minkä jälkeen levy katkeaa helposti uran kohdalta. Sahaukseen käy käsipyörösaha. Levyt saat myös mittatilauksena ja niiden asentaminen onnistuu helposti ja nopeasti hakasnaulaimella joko tehtaalla tai rakennuskohteessa.

Levyjen tiiviin pinnan ansiosta haluttu seinäpinnoitus voidaan kiinnittää, maalata, tapetoida tai laatoittaa suoraan levyyn.

Levyjä voidaan säilyttää lyhyitä aikoja myös ulkona lappeelleen ladottuna ja suojalla peitettynä, mikä helpottaa työmaan materiaalitoimituksia.

Ääntä eristävä

Lujat Fermacell-levyt eristävät tehokkaasti elämisen ääniä, kuten lasten leikkiä, musiikkia ja askelia. Fermacell soveltuu äänieristävyytensä erinomaisesti vaikkapa elokuvateattereihin tai juhlatiloihin.

Lue lisää www.fermacell.fi

Tekniset tiedot:

Leveys mm Pituus mm Paksuus mm Suora/Reunaohennus Kpl/lava m²/lava
900 1200 12,5 suorareunainen 60 64,80
900 1200 12,5 reunaohennettu 60 64,80
1200 2600 12,5 suorareunainen 48 149,70
1200 2600 12,5 reunaohennettu 48 149,70
1200 2700 12,5 suorareunainen 48 155,50
1200 2700 12,5 reunaohennettu 48 155,50

Kysy myös muita mittoja.

 

0.00 €

Hunton Oy Ab

http://hunton.fi

Hunton Fiber AS on yksi Euroopan johtavista bitumikyllästeisten puukuitulevyjen valmistajista; tuotantokapasiteetti on 145 000 m³.

Hunton valmistaa laajaa valikoimaa puukuitulevyjä ja täydentäviä tuotteita kaikkialle taloon. Tärkeimmät tuotteet ovat bitumikyllästeiset tuulensuojalevyt/alapohjalevyt seiniin ja lattioihin sekä aluskatteet, Silencio (askeläänieriste lattiaan) ja Silencio Thermo (yhdistetty askeläänieriste ja asennuslevy lattialämmitysputkille).