Uponor-harmaavesisuodatin mökki

Jätevesiratkaisu valmiseen mökkipihaan!

Uponor-harmaavesisuodatin soveltuu harmaille vesille eli pesu- ja talousjätevesille. WC-vedet pitää käsitellä erikseen.

Tutkittua turvepuhdistustekniikkaa

Suodattimen toiminta perustuu yleisesti maailmalla käytettyyn turvesuodatukseen. Harmaavesisuodattimessa käytettävä turve on kotimaista turvetta, jolla on hyvät ja luotettavat käyttöominaisuudet harmaiden vesien puhdistukseen. Turve on valittu ja esikäsitelty erityisesti jätevesien puhdistamiseen.

Sijoita mihin vain

Järjestelmän asennus ei vaadi enää pihan mylläämistä, puiden kaatamista tai puutarhan uudelleen järjestämistä. Harmaavesisuodattimen voi sijoittaa lähes mihin vain. Vaihtoehtoja on runsaasti:

Kokonaan maanpinnan yläpuolelle – esim. kompostin viereen, kallion päälle
Osittain maan alle – esim. terassin alle, rinteeseen
Kokonaan maan alle – esim. kukkapenkkiin maisemoituna, nurmikon alle

Helppoa mökkeilyä

Harmaavesiuodattimen mukana tulevat kaikki asennusosat, tarvikkeet, ohjeet ja suodinturpeet. Kuljetat sen helposti mökille peräkärryssä tai jopa veneessä. Suodattimen asennuksessa menee vain 2 tuntia eikä siihen tarvita koneita, erikoistyökaluja tai ammattimiehiä.

Huoltotoimiksi riittää suodatinturpeen vaihto joka 100. käyttöpäivä tai vähintään kerran kolmessa vuodessa. Vedenjakolevy puhdistetaan vain tarvittaessa. Suodatusturvetta voi hankkia lisää lähimmältä Uponor-jälleenmyyjältä. Käytetyn turve-erän voi käyttää hyödyksi esim. maanparannusaineena.

Lisävarusteet

Valikoimassa on myös kaksi lisävarustepakettia: korotuspaketti ja talvivarustepaketti. Pakettien avulla harmaavesisuodattimen käyttö on entistä monipuolisempaa.

Korotuspaketin avulla harmaavesisuodatin voidaan asentaa 25 cm vakiokorkeutta syvemmälle. Paketissa tulevat mukana korotuskaulus, tarvittavat tiivisteet ja kiinnikkeet sekä tuuletusputken jatkoputki.

Talvikäytössä olevalle harmaavesisuodattimelle tarvitaan talvivarustepaketti. Paketti sisältää suodattimen sisäpuoliset lämmöneristeet ja itsesäätyvän lämmityskaapelin. Varustepaketin lisäksi on huomioitava riittävä ulkopuolinen routasuojaus sekä tulo-, lähtö- ja purkuputkien eristäminen.

Valitse kun…

  • Kohde on mökki, jonka käyttö on vähäistä
  • Loka-autolla ei pääse pihaan
  • Kohde sijaitsee saaressa tai venematkan päässä
  • Kohde on kallioisella tontilla

Lue lisää Uponor mökki-harmaavesisuodattimesta > 

0.00 €