Weber Q 2200

Kooltaan pieni, mutta taidoiltaan suuri! Weber® Q®2200 on luotettava apuri ruoanlaitossa – pienestä koostaan huolimatta siinä on suuri grillausalue, jolla valmistuu monenlaisia ruokia. Grillissä kypsyvät kätevästi perheen arkiruoat, ja se kulkee helposti mukana veneessä, matkailuvaunussa tai auton tavaratilassa – vaikkapa aina festivaaleille saakka. Pienempään sisarmalliin Weber® Q®2000 verrattuna mallissa on hivenen verran enemmän ylellisyyttä. Työtasot tarjoavat ruhtinaallisesti työtilaa ja voit valvoa lämpötilaa sisäänrakennetun lämpömittarin avulla. Kansi on hieman korkeampi, joten sen alla kypsyvät vieraiden iloksi myös kokonaiset kanat, isot paistit ja muut paljon tilaa ja pitkän kypsymisajan vaativat herkut. Nerokas kaksiosainen valurautaritilä tarjoaa runsaasti uusia käyttömahdollisuuksia. Toinen osa voidaan korvata haluttaessa esimerkiksi valurautaparilalla, jolla voi kypsentää vaikkapa munakokkelia. Weber Q®2200 -grillin avulla voit valmistaa gastronomisia herkkuja ja seurustella samalla perheesi ja ystäviesi kanssa.

  • 5 vuoden takuuohjelma
  • Grillausalue: 54 x 39 cm
  • Kansi ja pohja valualumiinia
  • Poltinta ruostumattomasta teräksestä
  • 2-osainen posliiniemaloitu, valurautainen grilliritilä
  • Portaaton lämmönsäätö
  • Sähkösytytys
  • Kannessa lämpömittari
  • 2 helposti kokoontaitettavaa työtasoa
  • Välinekoukut
  • Lämmitysteline

0.00 €

Weber

http://www.weberstephen.fi

Intohimoisesta ideasta hyvään grilliruokaan George Stephen aloitti uransa nuorena miehenä Weber Brothers Metal Works -yrityksessä Chicagossa. Hän valmisti töikseen laadukkaita meripoijuja mutta harrasti vapaa-ajallaan aivan muita asioita. Hänestä oli mukava tehdä kotona kokeiluja grillillään. Hän käytti tuntikausia uusien ruokalajien suunnitteluun perheen ja ystävien iloksi. Hän ei kuitenkaan ollut tyytyväinen markkinoilla myytäviin avogrilleihin. Älynväläys Eräänä päivänä George sai tehtaassa ajatuksen. Hän otti meripoijun ja halkaisi sen keskeltä. Hän kiinnitti poijun alaosaan jalat ja käytti yläosaa kantena. Lopulta hän asensi pellin sekä ylä- että alaosaan. Vihdoinkin hänellä oli grilli, josta hän oli aina uneksinut. Suljettu grilli, jota käyttäessään hän pysyi säätelemään grillauslämpötilaa, tyhjentämään tuhkan ja sammuttamaan liekit. Sen avulla hän sai ruokaan juuri sellaisen maun, jota hän oli jo kauan tavoitellut. Amerikkalainen merkkituote oli syntynyt, ja loppu onkin historiaa Se parhaiten nauraa joka viimeksi nauraa Weberin klassinen brikettigrilli sai nykyisen, kansainvälisesti tunnetun muotonsa jo vuonna 1956. Grilli on muuttunut vain vähän vuodesta 1956, koska se toimii edelleenkin erinomaisesti. 50-luku oli kuitenkin kovaa aikaa, ja Weber-grillin markkinointiin jouduttiin panostamaan melko lailla. George lähetti sen vuoksi myyjänsä esittelemään grilliä eri puolilla maata järjestettävissä tilaisuuksissa. Useimmat käyttäjät naureskelivat nähdessään Georgen omituisen keksinnön. Maistettuaan grillissä valmistettuja herkkuja he kuitenkin vakuuttuivat pian sen erinomaisuudesta. Kuluttajat halusivat vain parasta Weber-grilli on nerokas, koska se on paljon muutakin kuin grilli. Kannen ja alaosan muodon ansiosta se toimii myös kiertoilmauunin tavoin. Koska grilliä käytetään ulkona, missä ilma on sisäilmaa kosteampaa, ruoasta tulee kannen alla paljon mehukkaampaa. Ihmiset olivat valmiit maksamaan siitä hieman enemmän jo 1950-luvulla. Silloin Weber-grillin hinta oli noin 40 dollaria, kun kilpailijoiden grillejä sai vain 7 dollarilla. Kuluttajat eri puolilla Yhdysvaltoja olivat kuitenkin sitä mieltä, että Weber-grillistä kannatti maksaa. George kehitti yhdessä työntekijöidensä kanssa grillauksen perusmenetelmät ja laati alkuperäiset 101 ruokaohjetta, joiden avulla kotikokit pystyivät luomaan maittavia grilliherkkuja omalla takapihallaan.