Weber Smokey Mountain Cooker

Arjen kiireiden keskellä voi tuntua todella ylelliseltä rauhoittua ruoanlaittoon Weberin Smokey Mountain Cooker™ savustus- ja höyrygrillin ääressä – mainio malli on lempinimeltään ”WSM”. Integroitu vesiastia laskee grillin lämpötilaa, joten ruoka kypsyy hitaasti ja kiirehtimättä – ”low and slow”. Hidas kypsentäminen hajottaa lihan syyt aivan erityisellä tavalla, jolloin edullisestakin lihasta syntyy melkoisia herkkuja. WSM-gilliä on saatavana kolmea eri kokoa (37, 47 ja 57 cm). Pienempi sopii erinomaisesti sekä vasta-alkajille että kokeneille savustajille, jotka haluavat uusia haasteita ja kulinaristisia elämyksiä. Kokeiltuasi WSM-grilliä kerran olet milloin tahansa valmis antautumaan hitaan grillaamisen tarjoamaan mahtavien makujen ja tuoksujen maailmaan.

  • 10 vuoden takuuohjelma
  • Grillausalue: 2 x 37, 47 tai 57 cm
  • Posliiniemaloitu pohja ja kansi
  • Kannessa integroitu lämpömittari
  • Sivussa reikä lämpömittarille
  • Nailonkahva
  • Vesiastia, joka on helppo tyhjentää ja täyttää
  • Alumiinipelti
  • Etuluukku
  • Toimitus sisältää Luksus-suojapeitteen

0.00 €

Weber

http://www.weberstephen.fi

Intohimoisesta ideasta hyvään grilliruokaan George Stephen aloitti uransa nuorena miehenä Weber Brothers Metal Works -yrityksessä Chicagossa. Hän valmisti töikseen laadukkaita meripoijuja mutta harrasti vapaa-ajallaan aivan muita asioita. Hänestä oli mukava tehdä kotona kokeiluja grillillään. Hän käytti tuntikausia uusien ruokalajien suunnitteluun perheen ja ystävien iloksi. Hän ei kuitenkaan ollut tyytyväinen markkinoilla myytäviin avogrilleihin. Älynväläys Eräänä päivänä George sai tehtaassa ajatuksen. Hän otti meripoijun ja halkaisi sen keskeltä. Hän kiinnitti poijun alaosaan jalat ja käytti yläosaa kantena. Lopulta hän asensi pellin sekä ylä- että alaosaan. Vihdoinkin hänellä oli grilli, josta hän oli aina uneksinut. Suljettu grilli, jota käyttäessään hän pysyi säätelemään grillauslämpötilaa, tyhjentämään tuhkan ja sammuttamaan liekit. Sen avulla hän sai ruokaan juuri sellaisen maun, jota hän oli jo kauan tavoitellut. Amerikkalainen merkkituote oli syntynyt, ja loppu onkin historiaa Se parhaiten nauraa joka viimeksi nauraa Weberin klassinen brikettigrilli sai nykyisen, kansainvälisesti tunnetun muotonsa jo vuonna 1956. Grilli on muuttunut vain vähän vuodesta 1956, koska se toimii edelleenkin erinomaisesti. 50-luku oli kuitenkin kovaa aikaa, ja Weber-grillin markkinointiin jouduttiin panostamaan melko lailla. George lähetti sen vuoksi myyjänsä esittelemään grilliä eri puolilla maata järjestettävissä tilaisuuksissa. Useimmat käyttäjät naureskelivat nähdessään Georgen omituisen keksinnön. Maistettuaan grillissä valmistettuja herkkuja he kuitenkin vakuuttuivat pian sen erinomaisuudesta. Kuluttajat halusivat vain parasta Weber-grilli on nerokas, koska se on paljon muutakin kuin grilli. Kannen ja alaosan muodon ansiosta se toimii myös kiertoilmauunin tavoin. Koska grilliä käytetään ulkona, missä ilma on sisäilmaa kosteampaa, ruoasta tulee kannen alla paljon mehukkaampaa. Ihmiset olivat valmiit maksamaan siitä hieman enemmän jo 1950-luvulla. Silloin Weber-grillin hinta oli noin 40 dollaria, kun kilpailijoiden grillejä sai vain 7 dollarilla. Kuluttajat eri puolilla Yhdysvaltoja olivat kuitenkin sitä mieltä, että Weber-grillistä kannatti maksaa. George kehitti yhdessä työntekijöidensä kanssa grillauksen perusmenetelmät ja laati alkuperäiset 101 ruokaohjetta, joiden avulla kotikokit pystyivät luomaan maittavia grilliherkkuja omalla takapihallaan.