Viherpeukaloiden karkkikaupassa

Yleinen

Suomalaiset rakastavat puutarhojaan. Pimeän ja joskus pitkänkin talven läpi jaksaa pusertaa, kun tietää, että kohta pääsee taas nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta, valosta – ja sormien työntämisestä multaan.
Kevään myötä myös Suomela astuu sisustetuista sisätiloista ulos luonnonvaloon. Jokaisen omakotitaloasukkaan pihalla odottaa potentiaalinen silmänilo tai jopa elämänmittainen harrastus: oma puutarha. Yhdellä se on runsas kuin Eden, toisella millimetrintarkasti rakennettu ”kivipiha”.

Tässä numerossa pääsemme kurkistamaan opettajapariskunnan takapihan lasipalatsiin, esittelemme lukuisia tapoja reunus- taa pihan istutukset ja annamme ammattilaisen vinkit pihakivetysten rakentamiseen. Vierailemme myös maamme monissa upeissa erikoistaimistoissa – ne ovat todellisia viherpeukaloiden karkkikauppoja! Sellainen on myös huhtikuun Suomela, herk- kupala jokaiselle puutarhaharrastajalle.

Ja koska pelkkä estetiikka ei riitä, kerromme myös mitä uusi hajajätevesiasetus käytännössä tarkoittaa ja mihin toimenpiteisiin kiinteistönomistajan pitää ryhtyä jätevesijärjestelmänsä ajanmukaistamiseksi uusia säännöksiä vastaavaksi.

Arjen realismia on myös suven myötä koittava kesämökkikausi, jolloin varsinaiset kodit jäävät usein pitkiksikin ajoiksi tyhjilleen. Viisas varautuu pahimpaan ja suojautuu kutsumattomilta vierailta. Tärkeää asiaa kodin turvajärjestelmistä löydät myös tästä Suomelan numerosta.

Suomelan toimitus

PS. Tervetuloa uuteen kotiisi www.suomela.fi sivustolle. Suomen laajimmalla sisällöllä varustettu pientaloasumisen erikoissivusto on nyt uudistunut. Se on entistäkin nopeampi, inspiroivampi, idearikkaampi ja helppokäyttöisempi – löydät juuri sinua kiinnostavat jutut ja ideat parilla klikkauksella. Kevään myötä Suomelan sivuille ilmestyy myös täysin uusia palveluja. Pysy kanavalla!


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Ei liitettyjä avainsanoja.