MAINOS

Peura törmää autoon yllättäen – katso video

Sisustus

Törmäystilanne hirvieläinten kanssa tulee niin yllättäen, ettei kuski yleensä ehdi reagoida eläimeen. Katso kuinka peura törmää autoon!

Jaa sosiaalisessa mediassa

Hirvieläimet kolisuttavat autojen peltejä useimmin syksyn ja alkutalven aikana. Riskiä ja vahinkojen vakavuutta voi vähentää kiinnittämällä huomiota esimerkiksi ajonopeuteen.

Ifin vahinkotilastojen mukaan noin puolet kaikista hirvieläinvahingoista tapahtuu syyskuun ja joulukuun välisenä aikana. Vuodessa tapahtuu noin tuhat hirvieläinvahinkoa (hirvi-, peura – tai porokolaria). Määrä on pysynyt vuodesta toiseen lähes samana.

Ainoa törmäysten kasvussa viimeisen kahden vuoden aikana nähtävä piikki on vuoden 2014 alussa, jolloin hirvivahinkoja sattui noin neljännes enemmän kuin samana ajankohtana yleensä.

Milloin hirvi-, peura – tai porokolari todennäköisimmin tapahtuu?

Hirvieläinkolari - vaurioitunut auto

Hirvi voi törmäystilanteessa päätyä auton sisälle asti.

Puolet hirvikolareista tapahtuu kolmen tunnin kuluessa auringonlaskusta. Törmäysriski on suurimmillaan, kun auringonlaskusta on kulunut tunti. Hirvet liikkuvat paljon myös aamuhämärässä. Riskiä lisää viime viikolla alkanut metsästyskausi, jonka aikana hirvet liikkuvat tavallista enemmän.

Hirvieläin juoksee auton eteen usein yllättäen. Vaikka kuski tietäisi, miten pitäisi toimia, kovassa vauhdissa ei aikaa reagoida yksinkertaisesti ole.

Kasto video tositilanteesta, jossa autoilija törmää yllättäen tien yli juoksevaan peuraan:

 

Lähde ja video: Vakuutusyhtiö If, www.if.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

hirvieläinkolari hirvikolari peura