10 vinkkiä kesäkuun talonpitoon – ethän asu työleirillä?

Talo
Alkukesä on parasta ulkomaalausaikaa. Jos hyvin käy, päivällä on kuivaa eikä yöllä ole vielä kastetta eikä siis kosteutta. Lue, mitä talossa kannataa tehdä kesäkuussa.

1. Maalaa taloa alkukesästä, mutta älä ota liian suurta maalausurakkaa kerralla.

2. Talo maalataan, onneksi, vain harvoin, mutta ikkunoiden pielet pitää maalata useammin. Mutta usein riittää, että ne pestään. Niihin kertyy likaa ja joskus jopa hometta, eli pesu täsmäaineella auttaa.

3. Pensasaidat rehottavat, koska alkukesä on ollut niin lämmin. Juhannusviikko on hyvä aika leikata orapihlaja-aidat. Työ sujuu helposti hyvällä sähköleikkurilla, kurjinta hommassa on kerätä piikkiset oksat pois. Ja ne pitää tarkkaan pois, sillä yksikin piikki voi puhkaista auton tai pyörän renkaan tai tehdä haavan koiran anturaan.


Pensasaidan leikkaamisesssa on kurjinta kerätä piikkiset oksat pois.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

4. Uuden nurmikon voi nyt perustaa, jos siihen tarve. Jos sää on kovin kuiva, pitää kastella kunnolla.

5. Aina ei jaksa paistaa. Huonolla ilmalla ja sateen sattuessa voi vähän siivoilla sisällä. Mutta vain vähän!

6. Jos käytät ilmalämpöpumppua viilentämiseen, muista huoltaa laite säännöllisesti. Talon viilentämiseen riittää usein pelkkä läpiveto, ja sähköä säästyy.

7. Puutarhaliikkeissä myydään jo nyt alkukesästä alennuksella kalusteita ja muita puutarhatarvikkeita. Hyödynnä alennuksia ja hanki jotain uutta, mitä tarvitset.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Pensasaidan leikkaamisesssa on kurjinta kerätä piikkiset oksat pois.
Terassi kannattaa käsitellä puunsuojalla säännöllisesti.

8. Jos talossasi on suuret ikkunat, laita niihin jotain roikkuvaa, etteivät linnut lennä kohti ikkunaa.

9. Kesäkuussa valoa riittää kaikenlaiseen rakentamiseen myöhään iltaan. Lempeänä kesäiltana on kaikessa rauhassa kiva rakennella jotain hyödyllistä.

10. Omakotitalossa kesä ei suinkaan ole pelkkiä pihatöitä, rakentamista ja puutarhanhoitoa. Muista juhlia ja iloita kesästä. Kutsu naapureita ja ystäviä kylään.

MAINOS
MAINOS LOPPUU