3 vinkkiä: valitse pihallesi sopiva robottiruohonleikkuri

Piha

Robottiruohonleikkuri pitää nurmikon siistinä ja lyhyenä samalla kun sinä voit keskittyä ruohonleikkaamista tärkeämpiin asioihin. Lue asiantuntijan kolme vinkkiä, joiden avulla valitset omalle pihallesi sopivimman robottileikkurin.

Haluaisitko nauttia kesästä ja keskittyä asioihin, jotka tuovat iloa elämääsi – kuten joogaan, mökkeilyyn, veneilyyn tai yhdessäoloon perheen ja ystävien kanssa? Se on mahdollista, jos robottiruohonleikkuri hoitaa aikaa ja vaivaa vaativan nurmikosta huolehtimisen. Nurmikon pitäminen lyhyenä ja siistinä – joka päivä – ei ole koskaan ollut yhtä helppoa!

Huomioi nämä robottiruohonleikkurin valinnassa: 

1) Pihan koko

Nurmialueen pinta-ala on yksi tärkeimmistä robottiruohonleikkurin valintaan vaikuttavista tekijöistä. Valitse malli siis nurmikon koon mukaan. Jos haluat jättää nurmikolle paljon vapaa-aikaa, voit tällöin valita hieman suuremmalle nurmialueelle tarkoitetun mallin.

Myös pienen pihan siistinä pitäminen vaatii vaivannäköä. Uuteen pienten robottiruohonleikkurien sukupolveen kuuluu kaksi erityisen ketterää mallia: GARDENA SILENO city 250 ja 500 m²:n nurmikoille.

2) Monimuotoisuus

Jos piha on monimuotoinen eli sisältää paljon esteitä, kapeita käytäviä ja etäämmällä sijaitsevia alueita, ota se huomioon mallia valitessasi. Monimuotoisille pihoille sopivat mallit voidaan ohjata aloittamaan leikkaaminen välillä hieman syrjemmällä sijaitsevilta alueilta. Näin varmistetaan tasainen leikkuutulos koko pihalla. Huomioithan, että alueiden tulee olla yhteydessä toisiinsa, kapeakin käytävä riittää. GARDENAn SILENO city- ja SILENO-sarjoista löytyy sopiva malli monimuotoisille nurmialueille jopa 1 600 m²:iin asti.

 

3) Epätasainen nurmikko ja rinteet

Nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että jos nurmikon leikkaaminen onnistuu tavallisella ruohonleikkurilla, piha soveltuu myös robottiruohonleikkurille. Mallista riippuen nurmikon kaltevuus voi olla 25–35 %. GARDENA SILENO+ -mallit selviävät vaivatta jopa 35 % jyrkistä rinteistä, mikä tarkoittaa 35 cm:n korkeuseroa yhden metrin matkalla.

Nurmikon epätasaisuus ei ole ongelma, kunhan piha ei sisällä isoja kuoppia tai esim. puun juuria, joihin leikkuri voi jäädä kiinni. Asentamisen yhteydessä tehtävin pienin paikkaustoimenpitein, kuten lisäämällä ongelmakohtiin multaa, tämäkin asia saadaan helposti ratkaistua.

GARDENAn robottiruohonleikkurit leikkaavat myös rinteissä ja sateella.

Valintaopas kertoo tarpeisiisi sopivan mallin

Robottiruohonleikkurin valitseminen on äärimmäisen helppoa kätevän valintaoppaan avulla. Kun vastaat muutamaan pihaasi liittyvään kysymykseen, saat selville, mikä tai mitkä mallit sopivat parhaiten puutarhasi tarpeisiin. GARDENAn valintaoppaaseen pääset tästä >

Turvallisuus ja toimintavarmuus ovat myös tärkeitä tekijöitä, jotka kannattaa huomioida robottiruohonleikkurin valinnassa.

GARDENA tarjoaa luotettavaa robottiruohonleikkaamisen tekniikkaa yli 20 vuoden kokemuksella.

 

Robottiruohonleikkurin tarjoamat ainutlaatuiset edut

Kun olet valinnut pihasi tarpeisiin sopivan mallin, pääset nauttimaan lisääntyneen vapaa-ajan lisäksi monista muistakin robottiruohonleikkurin tarjoamista ainutlaatuisista eduista.

Hiljainen ja ympäristöystävällinen GARDENA-robottiruohonleikkuri ei häiritse sinua tai naapureitasi – edes yöaikaan leikatessaan. Voit asettaa sen työskentelemään vain tiettyinä kellonaikoina tai vaikkapa öisin.

Nurmikosta tulee mattomaisen tasainen, sillä GARDENAn käyttämän SensorCut-menetelmän ansiosta ruohonkorret leikataan eri suunnista mattomaisen terävillä tarkkuusterillä. Koska leikkuri leikkaa usein ja vain hyvin vähän kerrallaan, leikkuusilppua ei tarvitse kerätä. Ruohonkorren päät putoavat takaisin juurille ja toimivat siten luontaisena ravinteena. Nurmikosta tulee vihreämpi, tuuheampi ja terveempi.

Kun haluat viedä helppouden vieläkin pidemmälle, saatavilla on myös etähallittavia malleja. Saat yhteyden leikkuriisi ja voit halutessasi säätää leikkuuaikataulua kätevästi älypuhelinsovelluksen avulla mistä päin maailmaa tahansa. GARDENA smart system mahdollistaa myös puutarhan automaattisen kastelun sekä monia muita etähallittavia toimintoja.  

Robottiruohonleikkuria voi hallita älypuhelinsovelluksen avulla mistä tahansa.

Robottiruohonleikkurin asentaminen on yksinkertaista, ja sen voi tehdä helposti itsekin. Katso lyhyiltä asennusvideoilta, kuinka helppoa se on:

 

Osa 2: latausasema

Osa 3: raja- ja hakukaapeli

Osa 4: latausaseman yhdistäminen

Osa 5: leikaamisen aloittaminen

Osa 6: sivualueet

Osa 7: suojakatos ja puhdistaminen

Osa 8: varkaussuoja


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

automaattinen ruohonleikkuri Nurmikko nurmikon leikkaaminen nurmikonhoito nurmikonleikkaus pihanhoito robottileikkuri robottiruohonleikkuri robottiruohonleikkurin valinta ruohon leikkaaminen ruohonleikkaus ruohonleikkuri

Julkaisuun liitetty yritys

http://www.gardena.com

Ulmista, Saksasta lähtöisin olevalla GARDENAlla on täydellinen valikoima kaikkea, mitä puutarhassa tarvitaan: kastelujärjestelmiä, pumppuja, nurmikonhoitotuotteita, puiden ja pensaiden hoitotuotteita, puutarhavälineitä ja maanmuokkaustyökaluja. GARDENA on tällä hetkellä johtava korkealaatuisten puutarhavälineiden tuotemerkki Euroopassa, ja se on edustettuna yli 80 maassa eri puolilla maailmaa. GARDENA on tunteella mukana asiakkaidensa elämässä, johon puutarha kuuluu luonnollisena osana niin hyvinvoinnin, virkistäytymisen kuin hauskanpidonkin paikkana.

Lue lisää: GARDENA