MAINOS

Vesikaton katemateriaali – vinkit katteen valintaan

Talo

Millainen katemateriaali sopii sinun talosi katolle? Lue kuusi vinkkiä sopivan katteen valintaan!

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY
  1. Ota selvää alueellisista kaavamääräyksistä paikalliselta rakennusviranomaiselta, sillä määräykset voivat vaikuttaa värin ja joskus jopa materiaalin valintaan.
  2. Tasakatoilla voi käyttää ainoastaan jatkuvia katteita, joiden saumat ovat vesi­tiiviitä, kuten bitumi- ja PVC-kermejä. Jyrkemmillä katoilla materiaaleissa on enemmän valinnanvaraa.
  3. Onko talosi perinteinen, nykyaikainen tai kenties koristeellinen? Huomioi talon arkki­tehtuuri katetta valitessa – moderniin taloon ei välttämättä viherkatto istu.
  4. Teräskate on helppohoitoinen, ja tiilikate kestää pitkään. Muista, että kaikki materiaalit kaipaavat huoltoa ja hyvin huollettu katto voi kestää vuosikymmeniä.
  5. Häiritseekö rummuttava sade tai lentomelu? Bitumi- ja tiili­katteet eristävät ääntä hyvin, mutta myös aluskatteella voidaan parantaa äänieristystä.
  6. Tarkista rakenteiden kantavuus, sillä katteiden painoissa on eroja. Teräs- ja bitumikatteet ovat kevyitä, tiilikatteet painavat enemmän. Jos vaihdat vanhan katteen uuteen materiaaliin, tarkista katteen, aluskatteen ja yläpohja­rakenteiden yhteensopivuus.

 

Teksti: Elina Turunen, kuva: Liuskemestarit

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

bitumikate katemateriaali katemateriaalit teräskate tiilikate


Lisää samasta aiheesta