MAINOS

4 x vinkkiä kesäkukkien istutukseen

Piha

Kesäkukkia voi istuttaa suoraan maahan, kukkapenkkeihin, parvekelaatikoihin, ruukkuihin, koreihin, amppeleihin tai vaikkapa vanhoihin kenkiin. Istutuspaikka voi olla juuri siellä minne itse kaipaa väriä ja kukkia.

Jaa sosiaalisessa mediassa

1. Kesäkukkia voi istuttaa suoraan maahan, kukkapenkkeihin, parvekelaatikoihin, ruukkuihin, koreihin, amppeleihin tai vaikkapa vanhoihin kenkiin. Istutuspaikka voi olla juuri siellä minne itse kaipaa väriä ja kukkia.

2. Istutuspaikan olosuhteet ( mm. valon määrä ) vaikuttavat enemmän kasvivalintoihin. Avoimelle paikalle kannattaa valita astia, jossa on reiät pohjassa, jotta liika vesi pääsee valumaan pois. Mitä isompi astia, sen helpompi on kasvia hoitaa. Pienessä astiassa on vähän kasvutilaa ja kastelun tarve lisääntyy, kun multatila on pieni. Helpommalla pääsee siis jos ottaa astetta isomman ruukun.

3. Kasvupaikka vaikuttaa kasvivalintaan ja kasvien hoitoon. Varjoisella paikalla viihtyvät kasvit voidaan saada kasvamaan ja kukkimaan paahteessa, mutta silloin kastelun tarve ja kasvin hoito on työläämpää. Auringosta pitävät kasvit taas kasvavat kyllä varjossa, mutta kukinta saattaa jäädä heikommaksi kuin aurinkoisella paikalla.

4. Kesäkukat pitävät lannoituksesta! Ne kukkivat paremmin ja pysyvät terveempinä, kun ne saavat tarvitsemansa ravinteet ja säännöllisen kastelun. Laiska puutarhuri voi käyttää pitkäkestoisia ravinteita, jotka riittävät ravitsemaan kasvit koko kesäksi. Kastelulannoitteita voi käyttää säännöllisesti kastelujen yhteydessä. Ravinnepuikkoja käytettäessä ei tarvitse olla lisäämässä ravinteita jatkuvasti.

Mitä kukkia aurinkoon ja paahteeseen? Entä varjoisaan paikkaan?

Kuumaan ja paahteeseen sopivia kasveja:

  • Pelargoni, samettikukka, petunia, marketta, tähtisilmä, verbenat, timanttikukka, tulikruunu.

Varjoisempaan paikkaan sopivia kasveja:

  • Ahkeraliisa, verenpisara, lumihiutale, begoniat, sateenkaaripalsami ( =uudenguineanliisa), orvokit.

Vaativat vähän hoitoa ( esim. ei tarvitsee nyppiä kuivuneita kukkia):

  • Lumihiutale, miljoonakello, ahkeraliisa, lobelia, muratti ja muut kesävihreät.

Kivoja piristyksiä kukkaistutuksiin:

  • Muratit, hopeavitja, hapealehti, lankaköynnös, suikeroalpi, havukasvit, heinät, kirjoliisukka, japaninhumala, värinokkonen.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Ei liitettyjä avainsanoja.