Vuoden 2017 keittiötrendit tulevat Kölnin LivingKitchen -messuilta

Keittiö
LivingKitchen -messut Kölnissä on vakiinnuttanut asemansa maailmanlaajuisesti keittiöalan ammattilaisten kohtaamispaikkana. Messuilla oli mukana yli 200 tunnettua kansallista ja kansainvälistä toimijaa yli 21 maasta esittelemässä vuoden 2017 uusia ideoita ja innovaatioita.

 
Novart Oy:n tuotepäällikkö ja sisustusarkkitehti Eeva Kokkonen vieraili Kölnin messuilla ja tässä hänen messuterveisensä ja tilannekatsaus keittiön 2017 ulkonäöstä ja toiminnoista.

Työtasoissa yhdistellään eri materiaaleja ja paksuuksia

Eripaksuisten tasojen ja materiaalien yhdisteleminen oli yksi messuilla näkyvistä piirteistä. Kivi, komposiitti, lasi ja massiivipuu – materiaaleja ja värejä yhdisteltiin pelottomasti. Lopputulokset olivat yllättäviä, mutta myös näyttäviä. Ohuita tasoja oli paljon, jolloin komposiittimateriaalin ominaisuudet tulivat hyvin esille.

Saareke on tullut jäädäkseen

Saareke on tullut jäädäkseen ja sen ympärille olikin helppo rakentaa ”Living Kitchen”-teema. Saarekkeen toiminnot ruoan valmistuksesta ruokailuun ja oleskeluun olivat hyvin esillä. Joissakin kohteissa saareke oli ainoa työpiste, jonka ympärillä oli vain säilyttämiseen tarpeet täyttävät kaapistot.

paakuvat4

Värimaailma valkoista, harmaata, ruskeaa ja mustaa

Värimaailma messuilla oli valkoisen, harmaan, ruskean ja mustan skaalaa. Yllättävän tummaa, se oli ensi vaikutelma. Kiiltoasteita oli myös elävästi laidasta laitaan. Rosoisuus ja puukuviot olivat hyvin esillä. Oksat – oikeat tai ei – näytettiin rohkeasti tasoissa ja ovipinnoissa. Messinki ja kupari edelleen vahvoilla ja messinki kullan sävyissä oli löytänyt paikkansa muutamaan oveen. Väriä löytyi ripauksina, varsinkin olohuoneen ja ruokailutilan kalusteista sekä tekstiileistä.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Keittiöt nyt lähes vedikkeettömiä

Tip On -mekanismit ja pomppusalvat hoitivat vetimen virkaa niissä keittiöissä, joissa haluttiin selkeyttä. Vedin ei ole kuitenkaan täysin unohtunut. Sitä tarvitaan edelleen luomaan halutun tyylinen loppusilaus.

paakuvat2

Kalusteiden rytmittely ja säilyttämisen monipuoliset vaihtoehdot

Tasomateriaalien lisäksi kalusteilla luotiin huomattavan polveilevia kokonaisuuksia. Käytettiin hyvin korkeita seinälinjoja tai unohdettiin ne kokonaan. Säilyttämisen monipuolisuus näkyi runsaassa avo-osien ja hyllyjen käytössä. Voisi melkein luulla, että ovetkin ovat joutuneet samaan ”paitsioon” kuin vetimet. Uutta ilmettä keittiöön toivat metalliset ”Stage” hyllykköratkaisut, jotka olivat messuilla merkittävässä roolissa.

Led-valaisimet ovat vallanneet keittiön

Valaistus hoidetaan erilaisilla led-valaisimilla. Tyypillisemmin levyyn tai kaapin pintaan integroiduilla lednauhoilla. Näyttävä sisustusvalaisimet täydensivät ryhmiä tyyliin sopivilla muodoilla ja väreillä.

Kodinkoneet, altaat ja hanat pääosin rosteria

Messuilla oli poikkeuksellisen paljon kodinkone-, hana- ja allasosastoja. Messukeittiössä altaat ja hanat olivat poikkeuksetta rosteria. Kodinkoneet kehittyvät ja niiden ominaisuudet sekä ulkonäkö seuraavat vahvasti kuluttajien tarpeita ja toiveita.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Lisätietoja:

Novart Oy

www.novart.fi

Lähde ja kuvat: Novart