Hydrotect-laatat pitävät paikat puhtaina
Muun muassa saniteettitilojen ja keittiöiden laatoituksessa käytettävät itsensä puhtaana pitävät Hydrotect-laatat herättävät huomiota. Laattojen malli- ja väriskaala tarjoaa täysipainoisen vaihtoehdon perinteisille laatoille.
— mainos —

Hydrotectin itsepuhdistava vaikutus perustuu fotokatalyysiin. Laatan pintaan poltetaan kiinni valokatalyyttikerros. Korkeassa lämpötilassa se muuttuu osaksi laatan kiinteää pintaa. Näin ollen laatan alkuperäiset ominaisuudet, kuten esimerkiksi murtolujuus tai kemiallisen rasituksen kesto, säilyvät käsittelystä huolimatta entisellään. Valokatalyysin perustana on titaanidioksidi, joka on sallittu elintarvikkeiden lisäaine. Sitä käytetään muun muassa huulipunissa ja hammastahnoissa. Valo toimii kerroksen katalyyttina ja aktivoi hapen, joka hajottaa laatan pintaan tarttuneita bakteereja ja mikrobeja. Katalyysin käynnistämiseen riittää jo pelkkä sisävalo.

Kun perinteiset puhdistusmenetelmät perustuvat tiettyjen käytössä kuluvien lisäaineiden käyttämiseen, Hydrotectin antibakteerinen vaikutus käynnistyy joka kerta uudelleen.

Roiske puhdistaa ja suihkutus pesee
Pinnoitteen myötä roiskepisarat eivät jää laatan pinnalle tahroja jättävinä helminä, vaan ne leviävät pintaa pitkin ohueksi kalvoksi. Samalla vesi tunkeutuu laatan pinnan ja siihen tarttuneen orgaanisen lian väliin. Näin vesiroiskeista ei jää pintaan kiiltoa samentavia tahroja, ja kun laatan pintaan jossakin vaiheessa roiskahtaa enemmän vettä, se huuhtoo pinnasta irronneen lian pois. Tämän vuoksi valokatalyyttikerroksella päällystetyt laatat sopivat hyvin myös ulkopinnoille. Pölyn ja pakokaasun jälkien poistamiseen riittää muutama aurinkoinen päivä, jonka jälkeen puhdistamiseen tarvitaan enää sadekuuro.
Säästyy aikaa ja rahaa
Sisätiloissakaan ei Hydrotect-pinnoitettuja laattoja tarvitse pestä yhtä usein kuin tavallisilla laatoilla päällystettyjä seiniä tai lattioita. Eikä harvojenkaan pesukertojen yhteydessä tarvitse käyttää vahvoja pesuaineita. Laatan pintaan aktivoituva happikalvo estää tehokkaasti bakteerien, virusten ja homesienten lisääntymistä ja sen myötä niiden aiheuttamia hajuhaittoja. Terveysriskejä eikä sivuvaikutuksia tule, sillä kansainvälisten tutkimusten mukaan viimeistely on ehdottomasti myrkytön, eikä se sisällä ärsyttäviä aineita. Tämän vuoksi ne sopivat esimerkiksi allergiaa ja astmaa sairastavien ja esimerkiksi sairaaloiden laattavalinnaksi.

Laattojen valmistaja, saksalainen Deutsche Steinzeug GmbH, myöntää laatoilleen elinikäisen takuun .

Laattojen maahantuoja on Hansa´s Laatta Discounter Oy.