SULPU on toiminut liikkeelle panevana voimana eurooppalaisen EU CERT -koulutuksen saamiseksi Suomeen. Myös Työ- ja elinkeinoministeriö, Ympäristöministeriö ja MOTIVA ovat panostaneet vahvasti koulutukseen. Käytännön toteutuksesta vastaa Amiedu, jonka ensimmäinen koulutusohjelma käynnistyi tammikuussa.

Ensimmäiset 11 lämpöpumppuasentajaa ovat valmistuneet ja saaneet todistuksensa 5.11.2009 pidetyn SULPUn Lämpöpumppupäivän yhteydessä. Asentajilla on oikeus käyttää Sertifioitu lämpöpumppuasentaja -titteliä. Alkusyksystä käynnistyneet kolme uutta koulutusta tuottavat seuraavat erät sertifioituja asentajia vuoden 2010 ensimmäisellä puoliskolla.

Tarve yhtenäiselle eurooppalaiselle koulutusohjelmalle syntyi kaikissa EU-maissa tapahtuneen lämpöpumppualan voimakkaan kasvun myötä. EU CERT -koulutus turvaa lämpöpumppujen asennustoiminnan korkean laatutason ja antaa sertifioiduille lämpöpumppuasentajille kaikissa EU-maissa hyväksyttävän pätevyyden.

Koulutuksessa painotetaan monipuolista lämpöpumppualan tuntemusta tekniikasta ympäristölainsäädäntöön ja takuuasioihin. Nyt aloitetun koulutuksen myötä asiakkaiden toivotaan tarkistavan, että asentajilla on oikeus asentaa lämpöpumppuja. Mikäli asentajan pitää työssään käsitellä kylmäainetta, tulee yrityksellä olla myös kylmäaineluvat voimassa.