MAINOS

Energian hinnat nousivat

Yleinen

Liikenteessä ja lämmityksessä käytettävät energian hinnat nousivat tämän vuoden toisella vuosineljänneksellä Tilastokeskuksen mukaan. Erityisesti kallistui kevyen polttoöljyn kuluttajahinta, joka oli kalliimpaa kuin koskaan aiemmin. Kotimaisten polttoaineiden hinnat nousivat vähemmän kuin fossiilisten tuontipolttoaineiden hinnat.

Jaa sosiaalisessa mediassa

 

Energian hintoja lämmöntuotannossa kesäkuussa 2011

Lämmitysenergian kuluttajahintoja kesäkuussa 2011

Liikennepolttoaineiden hinnat kallistuivat toisella vuosineljänneksellä. Moottoribensiini oli 9,4 prosenttia ja dieselöljy 18,5 prosenttia kalliimpaa kesäkuussa kuin vuotta aiemmin. Kevyen polttoöljyn kuluttajahinta oli toisella vuosineljänneksellä kalliimpaa kuin koskaan aiemmin. Kotitaloussähkön hinta oli noin 20 prosentin nousussa ja keskisuuren teollisuussähkön hinnan nousu oli pienempi. Pohjoismaisen sähköpörssin hinnat laskivat toisella vuosineljänneksellä alemmalle tasolle kuin vuotta aiemmin, mutta Suomen aluehinta oli pysyi viime vuotta korkeammalla tasolla. Sähkön hintaa alensi Norjan ja Ruotsin parantuneet vesivarannot.

Lämmöntuotannossa käytettävän jyrsinturpeen hinta oli vuoden toisella neljänneksellä 22 prosenttia korkeampi vuotta aiempaan. Ilman valmisteveron osuutta jyrsinturpeen hinta nousi vuodessa 3,9 prosenttia. Valmisteverojen muutos vuodenvaihteessa vaikutti merkittävästi energian hintojen nousuun. Metsähakkeen hinta nousi 2,7 prosenttia. Erillisessä lämmöntuotannossa käytettävän kivihiilen hinta oli kesäkuussa yli 70 % ja maakaasun lähes 40 prosenttia korkeampi kuin vuotta aiemmin. Kuluttajapelletin hinta oli 0,2 prosenttia korkeampi elokuussa verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan.
Öljytuotteiden kuluttajahinnat

Sähkön hinta kuluttajatyypeittäin

Lisätietoja: Pentti Wanhatalo 09 1734 2685, energia@tilastokeskus.fi

Vastaava tilastojohtaja: Leena Storgårds

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

energia energiamuoto energian hinta energiankulutus maakaasu pellettilämmitys sähkö sähköenergia