Vuoden 2007 kiuasmallit esittelyssä
Kiuasmarkkinat elävät ennennäkemätöntä evoluutiota. Kiukaat eivät enää ole vain saunan nurkassa nököttäviä laatikoita, muotoiluun on alettu kiinnittää yhä enemmän huomiota.
TEKSTI ANNE-MARJUT RAUHALA
KUVAT VALMISTAJIEN
Narvin Rocky-kiuas ja digitaalinen ohjauspaneeli
Laaja vuolukivipinta, jota pitkin saunaa kostuttava löylyvesi valuu verkalleen, on Narvi Rockyn tasaisesti alalauteilta ylöspäin leijuvien löylyjen salaisuus. Yläosan kivet oliviinidiabaasia, teräskuoret, moderni muotoilu. Joko sahattu tai lohkokivipinta. Tunnelmaa tuovat ja turvallisuutta lisäävät led-valot palavat kiukaan ollessa päällä tai esivalintatilassa. Pienet suojaetäisyydet, jotka mahdollistavat myös pieneen tilaan sijoittamisen. Digitaalinen ohjauspaneeli voidaan asentaa joko saunan sisä- tai ulkopuolelle. 6,0 kW kiuas sahatulla kivellä noin 500 euroa, lohkokivellä noin 620 euroa. 9,0 kW kiuas sahatulla kivellä noin 650 euroa, lohkokivellä noin 750 euroa. Valmistaja Narvi.
Kastor KL-20 -puukiuas
Tunnelmaa luova lasiluukku, suuri kivitila ja lämpöä varastoiva Coanda- ilmankiertojärjestelmä ovat Kastor KL–20 –puukiukaan ominaisuuksia. Kaikissa Kastorin puukiukaissa on tulipesän takaseinää puhki palamiselta suojaava, palamista tehostava ja puunkulutusta vähentävä ilmanohjauslevy. Tiivistetty ja esijännitetty teräs lisää kestävyyttä. Sopii 8–20 m2:n saunoihin. Leveys 480 mm, syvyys 500 mm, korkeus 780 mm. Paino ilman kiviä 62 kg. Hinta rautakaupassa noin 320 euroa. Valmistaja Kastor.
Saunatecin Helo Cava -kiuas
Vuolukivisessä Helo Cava -tasokiukaassa on elektroninen ohjaustekniikka ja termostaatti. Isopintainen vuolukivi tehostaa veden höyrystymistä, sydänkivet tasoittavat löylyä. Kiukaan etupinta lohkottua ja yläpinta sileää vuolukiveä, sivut pyöristettyä, harjattua jaloterästä. Vuolukivessä kaartuva alumiinivalukaulus. Kiuas voidaan integroida lauteisiin käyttämällä vuolukivistä upotustasoa tai säätämällä korkeutta; koroketaso lisävarusteena. Kiuasta ohjataan siihen kiinteästi kaapeloidulla Midiohjaimella, joka voidaan sijoittaa joko saunan ulkopuolelle tai sisälle, jolloin lämpötila voidaan säätää asteen tarkkuudella. Hinta noin 1 200 euroa. Valmistaja Saunatec.
Kiukaan täydennykseksi tai sitä korvaamaan asennettavat Saunax- infrapunalämmittimet lähentävät saunomiskokemusta kylpylän suuntaan tarjoamalla saunojalle syvälämpöä. Saunojan selkää vasten tarvitaan yksi 500 W:n lämmitin, jalkojen taakse yksi 250 W:n ja eteen yksi 350 W:n lämmitin. Lämmittimien sähkönkulutus on kahvinkeittimen luokkaa. Sopii pieniin, 2-3 m2:n saunoihin. Esimerkiksi kahden hengen saunaan riittää viiden lämmittimen paketti, jonka lisäksi tarvitaan lämpötilan ja saunomisajan ohjauskeskus sekä sähkökeskus. Paketin hinta noin 1 500 euroa. Suurempiin saunoihin tarvitaan enemmän lämmittimiä tai täydennykseksi tavallinen kiuas. Valmistaja Saunax.
Saunatecin Helo Rondo -kiuas
Integroitava, elektroninen ja pintalämpötilaltaan matala Helo Rondo on varaava kiuas, jossa on noin 90 kg:n kivitila. Vakiona 360 astetta kääntyvä kansi ja kiuasvalo. Väreinä musta ja bordeaux red. Hinta noin 1 600 euroa. Valmistaja Saunatec.
Vuolux Feel -kiukaat
Patentoidun rakenneratkaisun vuoksi Vuolux Feel – kiukaiden löyly muodostuu vain puhtailta kivipinnoilta. Kivijärjestelmä vedenkeräilykivineen estää löylyhöyryn kierron vastustilan kautta ja löylyveden valumisen lattialle. Suuret vuolukivipinnat luovuttavat tehokkaasti lämpöä myös alalauteille. Pystysuora rakenne on mahdollistanut sähkövastusten uudenlaisen sijoittelun, jonka myötä kivipinnat lämpenevät entistä nopeammin. Vuolux 8.0 Feel Lohko –kiukaan hinta noin 1 025 euroa. Pieniin saunoihin sopii Vuolux 3.5 Feel -kiuas. Hinta noin 710 euroa. Kiukaiden kiviosat valikoitua ja testattua Nunnanlahden Uunin MammuttiKiveä. Valmistaja Vuolux.
Harvia Fuga -kiuas
Suuren vuolukivipintansa ansiosta Harvia Fuga –kiuas lämmittää saunan tasaisesti ja pitää löylyt nautittavan kosteina pitkään. Kiukaassa yhdistyvät moderni design, uniikki vuolukivipinta ja kestävä laatu. Patentoitu SteamFlow –menetelmä ohjaa löylyveden kulkemaan porrasmaisesti kivipinnan taakse ja sieltä höyryten takaisin etupinnalle. Näin vuolukiven kuumin osa, takapinta, muokkaa löylyn kiven ja veden yhteistyötä hyödyntäen erityisen kosteaksi. Vakiovarusteena erillinen saunan sisä- tai ulkopuolelle sijoitettava digitaalinen ohjauspaneeli, jossa valaistut kytkimet ja numeerinen lämpötila- ja aikanäyttö. Saunan lämmön voi säätää asteen tarkkuudella. Kiukaassa myös tunnelmalliset valot. Teho 6,0–9,0 kW, saunan suositeltava koko 5–14 m2. 6 kW:n kiukaan hinta noin 770 euroa. Valmistaja Harvia.
Yhteystiedot
Jutussa esiintyvien yritysten yhteystiedot yhdellä klikkauksella: kirjoita sivun yläosan yrityshaun hakukenttään kiukaat407 ja klikkaa Etsi-painiketta.