MAINOS

Remontti toi lisäsiipeen kinotunnelmaa

Sisustus

Vanhan rintamamiestalon lisäsiipi koki oululaisen pariskunnan käsissä tyylikkään muodonmuutoksen. Entinen kaksio muuttui koko perheen viihdehuoneeksi, jonka pääroolissa ovat videotykki ja biljardipöytä.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lapsuuden haaveet on tehty toteutettaviksi. Tällaisilla lähtöajatuksilla Katja Riipinen ja Pasi Keränen ryhtyivät suunnittelemaan vuonna 2007 ostamansa rintamamiestalon remonttia.

Vaikka alkuperäiset suunnitelmat olivat maltillisia, oli alusta lähtien kuitenkin selvää, että Pasin nuoruuden kotiin tulee myös erillinen kotiteatteritila.

– Olen pikkupojasta saakka haaveillut television katseluun pyhitetystä huoneesta. Ajan myötä unelmiin tuli pientä lisämaustetta biljardipöydän ja baarinurkkauksen muodossa. Täytyyhän perheelle ja kavereille tarjota mahdollisimman monipuolista ajanvietettä, Pasi toteaa.

Remontin myötä sanottiin hyvästit retrolle

Modernin viihdehuoneen syntysanoja ei lausuttu kuitenkaan yhdessä yössä.

– Vanhan purkaminen ja tilojen päivittäminen nykyaikaan vaati ammattitaidon lisäksi myös hyviä hermoja. Tämä tuli koettua, kun vuonna -76 rakennettua retrosiipeä ryhdyttiin uudistamaan, pariskunta Riipinen-Keränen muistelee.

Alun perin 70 neliön suuruinen lisäsiipi piti sisällään saunatilojen lisäksi myös kaksi huonetta ja keittiön.

– Meillä ei ollut käyttöä retrokaksiolle, joten tilan muuttamisesta viihdehuoneeksi ei tarvinnut edes neuvotella. Ryhdyimme tuumasta toimeen ja aloitimme suurprojektin purkamalla kaikki väliseinät pois. Pientä lisätyötä aiheutti kuitenkin eteen tullut kantava väliseinä, jonka myötä vesikatto täytyi tehdä kokonaan uusiksi, Pasi selvittää.

Alkuperäisessä asussaan ollut lisäsiipi sai myös lisäeristyksen sekä asumismukavuuteen vaikuttavan lattialämmityksen.

Valoisuutta parannettiin korkeilla ikkunoilla, joiden myötä 55 neliön avoimeen oleskelutilaan saatiin ripaus modernia tilan tuntua.

Juttu jatkuu seuraavalla sivulla.

 

Katja ja Pasi hankkivat viihdehuoneensa lisämausteeksi tyylikkään biljardipöydän. Katja ja Pasi hankkivat viihdehuoneensa lisämausteeksi tyylikkään biljardipöydän.

Sisustus on tyylikkään yksinkertainen

Retrokaksion muuttaminen viihdetiloiksi vaati täydellisen kasvojenpesun, johon liittyi olennaisesti myös pintamateriaalien ja sisustuksen uusiminen.

– Tila osoittautui sen verran haasteelliseksi, että päätimme kääntyä ammattilaisen puoleen. Annoimme sisustussuunnittelija Noora Siurualle lähes vapaat kädet luoda tyylikäs, toimiva ja turvallinen kokonaisuus. Ainoat vaatimuksemme olivat biljardipöytä, baarinurkkaus sekä materiaalien ajattomuus. Saimme nämä ja paljon muuta, joten lopputulos täytti kaikki unelmamme, Katja-rouva luonnehtii tyytyväisenä.

Viihdehuoneen värimaailmasta tehtiin tarkoituksella rauhallinen. Pääroolissa ovat selkeät ja yksinkertaiset värit.

– Sävyt avaavat oven fiilistelyyn. Musta, harmaa ja ruskea antavat tilalle säväyksen maskuliinisuutta, mutta tummia värisävyjä voi tarvittaessa pehmentää erilaisilla matoilla, tyynyillä ja muulla piensisustuksella, Katja valottaa.

Kinohuoneen päätyseinää hallitsee luonnollisesti satatuumainen valkokangas, joten muita pintamateriaaleja valittaessa Katja ja Pasi halusivat kiinnittää huomiota tilan yhdenmukaisuuteen.

– Seiniin valitsimme rauhoittavat paperitapetit ja lattiamateriaaliksi valkolakatun tammiparketin. Myös valkomattalakattu MDF-katto tasapainottaa tummasävyistä yleisilmettä. Onnistuneilla materiaalivalinnoilla saimme tilaan tyyliä, mutta samalla myös pienen annoksen asianmukaista akustiikkaa, Pasi kertoo.

Kinohuone on nykypäivän takkahuone

Biljardikepit seinällä.Laadukas kotiteatterijärjestelmä videotykkeineen on luonnollisesti kinohuoneen sydän. Tilan yleisilme on pariskunnan yhteisesti valitsema, mutta tekniikasta päätti Pasi. Langaton Sonos-järjestelmä on suunniteltu kaiuttimia myöten sisustukseen sopivaksi.

– Tekniikka on osa kokonaisuutta, joten jokaiselle laitteelle on mietitty tarkkaan oma paikkansa, Pasi muistuttaa.

Vaikka tekniikka on näyttävässä pääroolissa, koko perheen viihdehuoneeksi tarkoitetusta tilasta löytyy myös tasokas biljardipöytä sekä tyylillä sisustettu baarinurkkaus.

Keittiökalusteet löytyivät Topi-keittiön mallistosta. Mustat kiilto-ovet antavat pieneen, mutta toimivaan keittiönurkkaukseen modernin henkäyksen ajattomuutta.

Työtason ja kaapiston väliseen tilaan on valittu perinteisen kaakelin sijaan raikas ja helppohoitoinen lasi.

– Minikeittiön avainsanoina olivat kestävät materiaalit ja kodikas tunnelma. Kaupanpäälle saimme myös reippaan annoksen tyylikkyyttä, Katja summaa.

Elokuvajuomille löytyy luonnollisesti oma paikkansa pienestä jääkaappipakastinyhdistelmästä.

Keittiönurkkauksen kruunaa pystybaaritunnelmaa jäljittelevä pöytäryhmä, jonka ympärillä viihtyvät niin isäntäväki kuin heidän kaverinsakin.

– Viihdehuone on toinen olohuoneemme. Tekniikalla varustetusta seurusteluhuoneesta on tullut nykypäivän takkahuone, joskin meidän kohdalla valkokangas korvaa takan, Pasi toteaa tyytyväisenä.

Juttu jatkuu seuraavalla sivulla.

 

Tummasävyisen keittiönurkkauksen helmi on pystybaaritunnelmaa jäljittelevä pöytäryhmä. Tummasävyisen keittiönurkkauksen helmi on pystybaaritunnelmaa jäljittelevä pöytäryhmä.

Remontin tuloksena kymppitonnien nautinto

Ajanmukaisella tekniikalla ja kestävillä sisustusratkaisuilla varustettu kinohuone on niellyt luonnollisesti myös euroja. Pariskunta ei kuitenkaan laatinut noin 50 000 euroa maksaneelle viihdehuoneelle erillistä budjettia eikä tarkkaa kustannusarviota.

– Lähdimme liikkeelle jalat maassa ja päätimme olla hölmöilemättä. Tiesimme myös sen, ettei jokaista nippeliä voi laskea etukäteen, sillä vanhan remontoinnissa on osattava varautua myös yllättäviin kustannuksiin. Onneksi suuremmilta kompastuskiviltä vältyttiin ja kiitos tästä kuuluu ulkopuolisten asiantuntijoiden lisäksi myös ammattitaitoisille sukulaisille, Katja toteaa.

Myös tekniikan suhteen pariskunnalla oli olemassa omat vaatimuksensa. Perusajatus lähti siitä, että viihdehuoneessa voi elokuvien lisäksi nauttia myös musiikista.

– Vertailu kannatti. Laadullisesti voidaan puhua keskitasoa paremmasta järjestelmästä, sillä näillä tehoilla saadaan jo teatterimaista tunnelmaa. Kokonaisuutta tullaan luonnollisesti ajan myötä päivittämään, sillä paketista puuttuu vielä 3D-soitin. Ajatus on luoda mahdollisimman monikäyttöinen nautintopaketti, josta pääsevät osalliseksi niin lapset kuin aikuisetkin, Katja ja Pasi iloitsevat.

Langaton Sonos-järjestelmä on suunniteltu kaiuttimia myöten sisustukseen sopivaksi.
Langaton Sonos-järjestelmä on suunniteltu kaiuttimia myöten sisustukseen sopivaksi.

Kinohuoneen erikoisuudet:

 • Satatuumainen valkokangas
 • Full HD-videotyykki
 • 7.1 Kautinjärjestelmä
 • Bassokaiuttimen paino 70 kg ja hinta noin 2 000 €
 • Blu-ray- ja DVD-soitin
 • Langaton Sonos-musiikkijärjestelmä
 • Biljardipöytä
 • Baarinurkkaus
 • Maskuliininen kinotunnelma
 • Mustat pimennysverhot
 • Persoonalliset teräsvalaisimet teak-jaloilla

Yhteystietoja:

Topi-keittiöt: www.topi-keittiöt.fi, 010 4218 890
Kodin Ykkönen: www.kodin1.com, 010 5349 500
K-Rauta: www.k-rauta.com, 08 55 00 500
Vepsäläinen: www.vepsalainen.com, 020 7801 230
Biljardihuolto: www.biljardihuolto.fi, 02-251 9913

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

elokuvahuone kodinelektroniikka remontoida remontti sisustus