Lankkulattian vanha lakkapinta oli vuosien myötä pahasti kulunut, minkä lisäksi perheen koira oli kynsillään raastanut sen paikoitellen niin huonoon kuntoon, että siitä irtosi jo tikkuja jalanpohjiin. Lattia oli pakko hioa ja käsitellä uudelleen. Kun kerran huoneet pitää tyhjentää kokonaan lattian hionnan ja pintakäsittelyn takia, Tommi päätti samalla uudistaa muutkin pinnat.

Ennen
Ennen.

Katto valkoiseksi. Remontti alkoi kattojen maalauksella. 80-luvun alussa asennettu mäntypaneelikatto oli vuosien saatossa tummunut ja tuntui nyt turhan raskaalta, joten Tommi päätti maalata sen valkoiseksi Tikkurilan Paaneelikatto Valkoisella. Yhden tartuntamaali- ja kahden pintamaalikerroksen jälkeen pinta oli kuin uusi ja huoneet vaikuttivat heti valoisammilta ja korkeammilta.

Ennen lattian kunnostamista vanhat kangastapetit revittiin seinistä, jotka hiottiin, tasoitettiin ja pohjamaalattiin odottamaan uutta tapettia.

Kulunut lattian lakkaus  Öljyvahattu lattia
Kulunut lakkaus                           Öljyvahattu

Lattialakka vaihtui vahaan. Kun katto vaaleni, Tommi uskalsi harkita lattian tummentamista ilman, että tilasta tulisi liian synkkä. Aikaisemman lakkapinnan sijaan lattiaan valittiin värillinen öljyvaha. Sopiva sävy löytyi Osmocolorin valikoimasta.

Lattian hionta ja vahakäsittely olivat remontin ainoat työt, joita Tommi ei lähtenyt itse edes yrittämään, vaan palkkasi siihen ammattilaisen. Hintaa hionnalle ja vahaukselle tuli noin 35 euroa/m2.

Nykyaikaisten hiontakoneiden pölyn talteenottokyky yllätti Tommin täysin. Sen sijaan, että pölyä leijaili kilomäärin ilmassa, kone imaisi lähes kaiken talteen, mikä helpotti huomattavasti talossa elämistä remontin aikana.