Uutuussarjan tausta-ajatuksena on, että jokainen voi tehdä jotain tehdäkseen arjesta vihreämmän. Tammikuussa lanseerattavan sarjan tuotteet tekevät siivoamisesta entistä ympäristöystävällisempää – tuotteet on valmistettu kestävän kehityksen mukaisesti.

”Olemme etsineet aktiivisesti uusia materiaaleja, ja tuotekehityksemme on kehittänyt meille tavan valmistaa siivousvälineitä mahdollisimman ekologisesti. Uusi Vileda Naturals -tuotesarja perustuu kierrätettyihin ja uusiutuviin materiaaleihin. Sarja on edistysaskel kohti positiivista suuntausta: kuluttaja ymmärtää, että käyttämällä luontoystävällisiä tuotteita hän siivoaa vihreällä omallatunnolla”, kertoo Viledan Pohjoismaiden markkinointipäällikkö Petra Lamorell.

Vihreään Vileda Naturals -sarjaan kuuluu seitsemän tuotetta: yleis-, lattia- ja talousliina, SuperMocio-liuskamoppi ja -sanko, levymoppi sekä lattiaharja. Kaikki tuotteet on valmistettu siten, että niiden valmistusmateriaaleista mahdollisimman suuri osa on uusiutuvia luonnon- ja kierrätysmateriaaleja.

Liinat ovat 100% luonnonmateriaalia: maissitärkkelyksestä valmistettua PLA:ta, selluloosaa ja puuvillaa. Talousliina on valmistettu täysin biohajoavasta materiaalista, joten se maatuu kompostissa. Levymopin ja Vileda SuperMocio -liuskamopin varret ovat kierrätysterästä, moppipäissä on käytetty selluloosaa, PLA:ta, kierrätyspolyesteriä ja puuvillaa. Sangossa on käytetty kierrätettyä muovia ja harjan harjakset on valmistettu 100% kierrätysmuovista. Kaikkia tuotteita ei voida täysin valmistaa kierrätysmateriaaleista, sillä tuotteista ei tulisi riittävän kestäviä tai raaka-aineiden saatavuus on vielä liian rajattua.

Viledan ympäristöajattelu ei rajoitu pelkästään tuotteen valmistukseen. Kaikki Viledan tehtaat ovat ympäristösertifioituja eikä yritys käytä lainkaan PVC-muovia. Tuotteet tunnetaan pitkäikäisyydestään, sillä käytetyt materiaalit eivät ole pelkästään ympäristöystävällisiä vaan myös kestäviä ja tehokkaita. Esimerkiksi Vileda Naturals -liinoilla on vähintään samat ominaisuudet kuin vastaavilla synteettisistä kuiduista ja öljypohjaisista materiaaleista valmistetuilla liinoilla.