Ympäristöystävällinen betoni pienentää rakentamisen hiilijalanjälkeä

Yleinen

Kestävä rakentaminen tuottaa pitkäikäisiä energia- ja ympäristötehokkaita rakennuksia ja rakenteita ja torjuu näin ilmastonmuutosta. Rudus Oy vastaa alan haasteisiin lanseeraamalla ympäristöä mahdollisimman vähän kuormittavan betonilaadun, Rudus Vihreä betoni.

Jaa sosiaalisessa mediassa

– Ihmisten ympäristötietoisuus on kasvanut ja lisääntyy koko ajan. Nyt ollaan kiinnostuneita mahdollisuudesta vaikuttaa pienempään hiilijalanjälkeen, toteaa Ruduksen toimitusjohtaja Lauri Kivekäs. Rudus Vihreä betoni tarkoittaa, että yhtiömme pystyy nyt asiakkaan niin halutessa toimittamaan betonilaatuja, joiden tuotannosta aiheutuva hiilijalanjälki on 20-50 % perinteisiä betoneita pienempi.

Koko Ruduksen toimintapa tukee ympäristöstä huolehtimista

Kehittyneen betoniteknologian lisäksi Rudus Vihreä betoni tarkoittaa myös monia hiilijalanjäljen muodostumiseen liittyviä toiminnallisia asioita yhtiössä. -Sen lisäksi, että minimoimme betonin valmistuksessa syntyvät hiilidioksidipäästöt, yhtiöllämme on kestävää kehitystä vahvistava koko rakentamisen ketju raaka-ainetoimituksista aina betonin kierrätykseen asti. Lisäksi mm. laaja toimipisteverkostomme minimoi kuljetuksista aiheutuvat päästöt, Kivekäs jatkaa.

Logo

Tuotteet suunnitellaan kohdekohtaisesti

Rudus Vihreä betoni -laadut suunnitellaan aina kohdekohtaisesti yhteistyössä suunnittelijan, rakennuttajan ja urakoitsijan kanssa vastaamaan asiakkaan tarpeita. Ruduksen asiantuntijana näissä vähähiilisissä hankkeissa on kehityspäällikkö Vesa Anttila . Vähähiilisten betoneiden valmistamiseen on valmius kaikissa Ruduksen alueyksiköissä ympäri Suomea.

Taustaa yhtiöstä

Rudus Oy on betoni- ja kivirakentamisen johtava yhtiö Suomessa. Rudus toimii Suomessa, Baltiassa ja Venäjällä. Rudus-konsernin liikevaihto oli vuonna 2010 301,4 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä oli keskimäärin 930. Vuodesta 1999 lähtien Rudus on kuulunut irlantilaiseen CRH plc -konserniin. CRH toimii 35 maassa ja sen palveluksessa on 80 000 henkilöä. Konsernin liikevaihto vuonna 2010 oli 17,2 miljardia euroa. CRH on listattu Dublinin, Lontoon ja New Yorkin (NYSE) pörsseissä.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

betoni betonilaatat ekorakentaminen omakotitalon rakentaminen rakentaminen ympäristöystävällinen