MAINOS

Suomalainen ei laiskottele etätyössä

Sisustus

Tuore kyselytutkimus osoittaa, että suomalaiset eivät laiskottele etätyöpäivinään. Lähes kolme neljästä vastaajasta ilmoittaa, että etätyöpäivinä voi keskittyä paremmin itse työntekoon kuin konttorilla. Lue tutkimustulokset!

Jaa sosiaalisessa mediassa

Työnantajan ei tarvitse olla huolissaan siitä, että työt jäävät etätyöpäivänä tekemättä tai aikaa kulutettaisiin laiskotellen. Tuore kyselytutkimus paljastaa, että suomalaiset ovat poikkeuksellisen tunnollisia työntekijöitä, jotka eivät huijaa etäpäivinäkään.

Lähes kolme neljästä vastaajasta ilmoittaa, että etätyöpäivinä voi keskittyä paremmin itse työntekoon kuin konttorilla. He kokevat, että silloin saa jopa enemmän töitä aikaiseksi kuin toimistolla.

Etätyö mielletään erittäin mieluisaksi

  • Liki kaikki vastaajat (98 %) katsovat mahdollisuuden etätyöpäiviin olevan myönteinen asia.
  • Lisäksi lähes kaksi kolmesta ilmoittaa, että pitäisi etätyöpäiviä useammin jos vain työnantaja sallisi.

“Positiivinen asennoituminen etätyöskentelyä kohtaan osoittaa sen, että nykyinen teknologia mahdollistaa aidosti tehokkaan työnteon sijainnista riippumatta”, kommentoi tutkimusken toteuttaneen Tieturin johtaja Päivi Hietanen ja jatkaa: “Sama trendi on nyt siirtymässä myös opiskeluun. Monimuoto-opiskelu, jossa yhdistyvät kontaktiopetus ja etäopiskelu, yleistyy kohisten ja kasvattaa suosiotaan”.

Naiset miehiä tunnollisempia etätyöntekijöitä


Vain vajaa kymmenes uskoo kollegoiden käyttävän etätyöpäivät muuhun kuin työntekoon.

Vaikka miehet ja naiset ovat molemmat tunnollisia etätyöntekijöitä, naiset vetävät tunnollisuudessa pidemmän korren.

  • 8 % miesvastaajista ilmoittaa joskus käyttäneensä etätyöpäivän omien asioiden hoitamiseen.
  • Naisilla vastaava luku on vain 3 %.

Tämän mahdollistaa kenties se, että kaksi kolmesta vastaajasta ei ole raportointivastuussa etätyöpäivän aikaansaannoksista esimiehelleen. Valtaosa (80 %) vastaajista ei kuitenkaan lähtisi tiukentamaan raportointivaatimuksia, sillä he ovat tyytyväisiä nykyisiin käytäntöihin.

Suomalaiset luottavat etätyötä tekevien rehellisyyteen

Vain vajaa kymmenes uskoo kollegoiden käyttävän etätyöpäivät muuhun kuin työntekoon. Tämän osoittaa myös se, että yhteyttä etäileviin kollegoihin pidetään lähes normaaliin tapaan, pääasiassa sähköpostitse tai puhelimitse. Myös pikaviestintävälineet ovat yleisiä, niitä käyttää 68 % vastanneista. Vain joka kymmenes kokee, ettei etäilevään kollegaan kehtaa olla yhteydessä normaaliin tapaan.

 

Soprano-konserniin kuuluvan Tieturin kyselyyn vastasi 2 419 työssäkäyvää suomalaista syyskuussa 2013.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

etätyö etätyöhuone etätyöpiste etätyöpäivä