MAINOS

Tv-maksujen palautus alkaa noin 260000 liikaa maksaneelle. Tv-maksuvelvollisuus jatkuu vuoden 2012 loppuun asti.

Sisustus

Viestintävirasto on alkanut lokakuun alussa palauttaa tv-maksuasiakkaille mahdollisia liikaa maksettuja tv-maksuja. Tämä koskee vuoden ja osittain myös puolen vuoden laskutusvälein maksavia asiakkaita, joille laskut lähtivät ennen heinäkuun 5. päivää.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Viestintävirasto on pystynyt muuttamaan laskut päättymään vuoden vaihteeseen vasta, kun uusi laki hyväksyttiin eduskunnassa kesäkuun lopulla.

Viestintävirasto on aloittanut lokakuun alussa liikaa maksettujen tv-maksujen palautuksen suoraveloitusasiakkaille. Palautukset maksetaan suoraveloitusasiakkaille Viestintäviraston tv-maksurekisterissä olevalle pankkitilille. Palautuksista lähetetään kirje tiedoksi.

Muilta asiakkailta Viestintävirasto pyytää pankkitilinumerot kirjeellä marraskuusta alkaen. Heille virasto alkaa palauttaa liikaa maksettuja tv-maksuja loppuvuodesta jatkuen kevääseen 2013.

TV-maksuja palautetaan noin 260 000 asiakkaalle vaiheittain

Palautettavia maksuja maksetaan noin 260 000 asiakkaalle, mikä on noin 14 % tv-maksujen kokonaismäärästä. Palautettavien maksujen suuresta määrästä johtuen työ on tehtävä vaiheittain. Viestintävirastossa jatketaan ensi vuoden alusta maksujen palautustehtävien lisäksi myös maksamattomien maksujen perintää.

Tv-maksujen määrä on pysynyt lähes ennallaan


Yleisradiovero astuu voimaan 1.1.2013 alkaen.

Voimassa olevien tv-maksujen määrä oli syyskuun 2012 lopussa 1 864 279. Määrä on laskenut 18 040 ilmoituksella verrattuna vuoden vaihteeseen. Maksavien asiakkaiden määrä on tällä hetkellä vajaan prosentin pienempi kuin vuoden vaihteessa. Tv-maksutarkastuksia tehdään edelleen. Kiinnijääneitä on ollut keskimäärin 20 000 vuosittain ja sama tahti on jatkunut tänäkin vuonna.

Tv-maksuvelvollisuus jatkuu vuoden 2012 loppuun asti

Televisiomaksujen maksuvelvollisuus ja tarkastukset jatkuvat normaalisti vuoden 2012 loppuun saakka. Käyttöönotettavia televisioita varten on edelleenkin tehtävä vuoden 2012 aikana ilmoitus Viestintävirastolle.

Yleisradio Oy:n toiminta rahoitetaan 1.1.2013 lukien uudella yleisradioverolla, jonka perii Verohallinto.

Lisätietoja yleisradioverosta saa Verohallinnon internetsivuilta www.vero.fi.
Lähde: Viestintävirasto

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

digi-tv televisiolupa televisionkatselu tv-maksu viestintävirasto yleisradio yleisradiovero