MAINOS

Puutarhan tunnelmavalaistus ei ole pelkkiä jouluvaloja

Piha

Puutarhan tunnelmavalaistus ei ole vain joulua varten! Valosarjoja ja lyhtyjä voi huoletta käyttää alkusyksystä kevääseen, kunhan säästelee räikeimmät värivalot, joulupukit ja porot jouluaikaan.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

 

Ohikulkijan tai kotiin saapuvan ilona voi olla hillitty valosarja ulko-oven ympärillä tai lyhtyrivistö pihatiellä. Pihan tunnelmavalaistuksen suunnitteleminen kannattaa kuitenkin aloittaa miettimällä, mikä kohta puutarhasta näkyy taloon sisälle, jotta valoista olisi mahdollisimman paljon iloa asukkaille. Kun kasvihuoneen tai huvimajan koristelee valosarjoin tai lyhdyin, on se pihan kaunis keskipiste vielä talvellakin.

Kuparoitujen Gloria-lyhtyjen katossa on tanko led-valolle.

Kuparoitujen Gloria-lyhtyjen katossa on tanko led-valolle.

Kylmä valo korostaa ikivihreitä kasveja

Värillä on väliä. Lämmin valkoinen väri on suosittu puutarhan valaistuksessa, mutta myös muita värejä kannattaa kokeilla. Kylmät sävyt tuovat esimerkiksi pihan havupensaat ja -puut hienosti esille.

Valosarjat on hyvä asentaa ennen lumentuloa ja miettiä johtojen sijoittelu tarkkaan, jotta johdot eivät ole tiellä lumitöitä tehdessä. Hanki ulos vain kosteutta kestäviä, ulkokäyttöön sopivia valoja. Lampputieto.fi:n mukaan katosten alla oleville ulkovaloille suositellaan vähintään IP23-luokkaa, ja pihalla olevien ulkovalaisimien on syytä olla IP65-luokiteltuja. Sähkölaskua pelkäävä valitsee led-valot tai vähintään hankkii ajastimen.

Valosarjojen lisäksi on saatavilla monenlaisia lyhtyjä ja valoruukkuja sekä myös paristokäyttöisiä tunnelmavaloja, jos sähköjohtoja on hankala vetää valaistavan kohteen luo. Jos oikeiden kynttilöiden käyttö lyhdyissä askarruttaa, on nykyään myynnissä paljon erilaisia led-kynttilöitä eri sävyissä ja erilaisilla liekeillä. Puutarhan tunnelmavalaistus on parhaimmillaan pakkasten tultua, kun pihaa voi koristella jää- ja lumilyhdyin!

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

koristevalot pihavalaistus puutarhan tunnelmavalaistus valaistus