MAINOS

Terassilasitus pidentää terassin käyttöaikaa – lue asiantuntijan vinkit

Talo

Lasitetulla terassilla voit nauttia mukavasti jokaisesta vuodenajasta lähellä luontoa. Terassilasitus tuo lisäarvoa asumiseen ja parantaa asumisviihtyvyyttä. Lasitettu terassi suojaa terassikalusteita, lisää kodin energiatehokkuutta ja vähentää melu- ja saastehaittoja.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

 

– Lasiterassin asennuksen ajankohdalla ei ole merkitystä. Suurin osa lasituksista asennetaan kesällä, joten toimitusaika on silloin pidempi. Talvella lasituksen saa nopeasti. Nyt kannattaakin hyödyntää talven kampanjaetu, Alumasin toiminnanjohtaja Niko Lehtonen kertoo.

Kaikki Alumasin tuotteet on suunniteltu niin, että kokonaisuudesta tulee yhtenäinen ja toimiva. Valmistuksessa käytetään ainoastaan pohjoisen sääoloihin sopivia materiaaleja. Kun terassilasitus valmistetaan mittatilaustyönä alumiinirungosta alkaen, on kokonaisuus pitkäikäinen ja toimiva.

Kotimaiset Masi-liukulasijärjestelmät ovat laadukkaita ja ulkoasultaan kevyitä. Lasit liitetään profiileihin elastisella massalla liimaamalla, joten korkeatkin lasitukset ovat mahdollisia ilman välipuitteita. Liimauksen ansiosta pystytään käyttämään siroja profiileita heikentämättä tukevuutta.

– Lasituksista voidaan tehdä helposti jopa kolme metriä korkeita. Lisäksi yläosa voidaan tehdä kiinteäksi, Lehtonen sanoo.

Suoheinäntie-4

Laadukas lasitettu terassi on yhtenäinen kokonaisuus

Lasitettu terassi valmistetaan aina yhteistyössä tilaajan kanssa, jolloin lopputulos vastaa projektille asetettuja odotuksia sekä kohteen erityisvaatimuksia.

– Erikoiset ratkaisut liittyvät melko usein katon tai rungon kiinnitykseen tai jiirikulmiin. Asiakas voi vaikuttaa lähestulkoon kaikkiin terassin osiin, joten lasitukset saadaan valmistettua varmasti asiakkaan toiveiden mukaisesti, toteaa Lehtonen.

Alumasin laaja valikoima sisältää terassirungot, kattolasitukset, Masi-liukulasiovet, kiinteät lasitukset sekä kaiteet. Kattava valikoima antaa mahdollisuuden toteuttaa juuri omanlaisensa lasiterassin tyylikkyydestä ja toimivuudesta tinkimättä. Alumiinirunko kestää tuulet ja tuiskeet eikä sitä tarvitse huoltaa.

Lasikaiteet

Lasikaiteet jokaiseen tilaan

Alumasi valmistaa ja asentaa myös terassin ja parvekkeen lasikaiteita. Valikoimaan kuluu useita kaidejärjestelmiä, esimerkiksi Steelpron täyslasikaidejärjestelmä. Lasikaiteet sopivat erinomaisesti niin uusiin kuin vanhoihin rakennuksiin. Oikean asennustavan ja käytettävien materiaalien avulla lasikaiteilla on mahdollista päivittää tilan yleisilmettä.

Lasiliukuovet ovat ajaton valinta

Lasiliukuovilla saadaan valoisa ja tyylikäs tilanjakoratkaisu. Alumasi on Vitris Portavant -lasiliukuovimalliston maahantuoja, ja yritys asentaa ovia pääkaupunkiseudun kohteisiin. Kevyesti aukeava ja sulavasti sulkeutuva lasiliukuovi on moderni ratkaisu niin kotiin kuin toimistoonkin.

Lasikatot

Valitse pohjoisen sääolot kestävät lasikatot

Lasikatto on luotettava valinta terassin kattamiseen, ja se kestää hyvin lumikuorman sekä kovatkin pakkaset. Lasikatto hylkii likaa ja pysyy kirkkaana, jolloin kyseessä on varsin helppohoitoinen ratkaisu niin kotiin kuin vapaa-ajanasuntoihinkin.

Alumasilta saa lasikatot myös valmiiseen puu- tai metallirunkoon asennettuna. Kattolasit valmistetaan aina vähintään 8 mm karkaistusta turvalasista, joka takaa lasituksen kestävyyden ja turvallisuuden.

– Nykyaikaisten asennustekniikoiden avulla lasikatot voidaan asentaa moneen erityyppiseen kohteeseen, esimerkkinä puu- tai metallirunkoiset kohteet, joihin voi valita eripaksuisia laseja tai vaikkapa lämpölasit, Lehtonen sanoo.

Lasitus-musta

Lasiseinät valitaan tilan mukaan

Alumasilla on laaja lasiseinien mallisto, joka koostuu useista erityyppisistä laseista. Kiinteään lasiseinään voidaan helposti yhdistää myös liuku- ja käyntiovet.

Kiinteästi asennettavat lasiseinät tuovat tilanjakamiseen modernia ilmettä ja valoisuutta. Lasiset seinät soveltuvat hyvin esimerkiksi julkisiin tiloihin, esimerkiksi toimiston tilojen jakamiseen. Lasiseinät eivät automaattisesti ole läpinäkyviä, vaan lasiin voidaan asentaa erilaisia näköesteitä, jotka takaavat yksityisyyden ja työrauhan.

  • Profiilit

Masi-liukulaseissa profiilit ovat siroja, pystykehys on vain 25 mm leveä ja neljäovisen sarjan ala- tai yläkiskon leveys on ainoastaan 64 mm. Masi 38 pystykehys on 38 mm leveä, ja se toimii samalla 64 mm leveällä ala- tai yläkiskolla. Varastovärit ovat anodisoitu luonnonväri, maalattu valkoinen (RAL 9010 ja RAL 7024) sekä maalattu ruskea (RR 32). Profiileita on mahdollisuus saada kaikissa RAL-sävyissä.

  • Pyörät

Kuulalaakeroidut nailonpyörät 6 mm:n rst-akselilla. Pyörien lukumäärää voidaan lisätä ovien koon ja painon mukaisesti.

  • Lasit

Masi-lasitusjärjestelmässä voidaan käyttää 4, 5, 6 tai 8 mm:n lasia. Lisälistalla mahdollisuus käyttää 2k-eristyslasia.

  • Lukitus

Masi-liukulaseille on oma lukkoprofiili Abloy-lukolle. Lukko voidaan sarjoittaa esimerkiksi Abloy Exec -yleisavaimelle.

loviisa

Masi-lasituksilla voidaan toteuttaa mitä erilaisempia ratkaisuja:

  • Pielilistallinen sivuun liukuva käyntiovi sopii esimerkiksi kuistille, jossa on kaide ja sen päällä lasitus.
  • Viisiovinen järjestelmä lisäkiskolla, kiskojen kokonaisleveys 88 mm.
  • Kaksilasisten aukkojen toinen lasi saadaan tarvittaessa kääntyvänä. Näin lasien kaikki sivut saadaan pestyä nostamatta laseja pois.
  • Mahdollisuus matalalle alakiskolle, kiskon korkeus vain 15,5 mm.
  • Pitkillä parveke- tai terassisivuilla, joissa lasien lukumäärä nousee kymmeneen ja ylikin, kaikki lasit saa siirrettyä 4–5 nipuissa peräkkäin molemmille sivuille tai keskeltä sivuille avautuvana.
  • Hyttysverkollinen lisäovi, joka ei rajoita normaalin lasituksen käyttöä.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

lasiterassi lasitettu terassi lasitus parvekelasi terassilasitus


Lisää samasta aiheesta