MAINOS

Vuokrasuhteet sujuvat pääosin ilman suuria ongelmia

Talo

Kärjistyneet yksittäistapaukset antavat helposti väärän kuvan vuokrauksesta. Vuokra-asumisen kauhutapaukset ovat vain pieni marginaaliryhmä. Lue lisää!

Jaa sosiaalisessa mediassa

Marginaalitapaukset nousevat harvoin esille Suomen Vuokranantajat ry:n lakineuvonnassa. ”Asuntosijoittamiseen, kuten kaikkeen sijoittamiseen, liittyy riskejä. Suurin osa vuokrasuhteista sujuu kuitenkin ilman ongelmia ja pienemmiltä ongelmilta vältyttäisiin usein huolellisemman sopimisen ja ennakoinnin avulla”, muistuttaa Suomen Vuokranantajien vs. toiminnanjohtaja Elina Aalto.

Suomen Vuokranantajien lakineuvontaan tulee päivittäin kymmeniä yhteydenottoja erilaisiin vuokrauksen ristiriitatilanteisiin liittyen. ”Konfliktitilanteissa vuokranantajan paras turva on kattava kirjallinen sopimus sekä dokumentaatio”, toteaa yhdistyksen lakimies.

Vuokranantaja, muista huolellinen sopiminen

Yhdistys kehottaa vuokranantajia omaksumaan ammattimaisen asenteen, johon kuuluu mm. omien oikeuksien tunteminen sekä pyrkimys hyvän vuorovaikutussuhteen säilyttämiseen. Vuokralaisen valinta kannattaa tehdä huolellisesti ja taustatiedot tulee aina selvittää ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista.

Yhteistä kirjallista sopimusta ja dokumentaatiota tehtäessä on turha häpeillä – huolellinen sopiminen on molempien osapuolien etu. Riittävästä vakuudesta ei ole myöskään syytä tinkiä ja avaimia ei tule koskaan luovuttaa ennen vakuuden maksamista.

Harva vuokranantaja käyttää oikeuttaan vierailla vuokrasuhteen aikana sijoitusasunnossaan. Vierailuoikeus on asunnon kunnon ja hoidon valvomista varten ja vierailun järjestämiseen voi viimekädessä pyytää poliisin virka-apua. Mikäli ongelmat eivät ratkea keskustelemalla, on syytä aloittaa vuokrasopimuksen purkuprosessi.

 

Lähde: Suomen Vuokranantajat ry

 

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

asunnon vuokraus vuokra-asuminen vuokra-asunto