MAINOS

Tammikuussa erillisten pientalojen uudisrakentamisen volyymi väheni 6,1 prosenttia viime vuodesta

Talo

Vuoden 2012 tammikuussa rakennuslupia myönnettiin yhteensä noin 1,5 miljoonalle kuutiometrille, mikä on 25,4 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen Rakennus- ja asuntotuotantotilaston ennakkotiedoista.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Julkistuksessa *-merkityt tiedot ovat ennakkotietoja.

Asuinrakennusten lupakuutiomäärä väheni 5 prosenttia vuoden takaisesta. Erillisten pientalojen lupakuutiomäärä väheni 6 prosenttia ja asuinkerrostalojen lupakuutiomäärä 14 prosenttia. Rivi- ja ketjutaloille myönnettyjen lupakuutioiden määrä puolestaan kasvoi 42 prosenttia vuoden takaisesta. Lupakuutiomäärä muulle kuin asuinrakentamiselle väheni reilut 34 prosenttia vuoden 2011 tammikuusta.

Teollisuus- ja varastorakennuksille myönnettyjen lupakuutioiden määrä laski eniten, 62 prosenttia. Tammikuun 2012 lasku kuutiomäärässä selittyy osin kahdella tilavuudeltaan suurella varastorakennushankkeella, joille on myönnetty rakennuslupa tammikuussa 2011.

Liike- ja toimistorakennuksille sekä julkisille palvelurakennuksille myönnetyt lupakuutiomäärät vähenivät vuoden takaisesta.

Vuoden 2012 tammikuussa myönnettiin rakennuslupa 1 409 asunnolle, mikä on 11 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Asuinrakentamisen volyymi on kääntynyt laskuun viime vuoden syksystä lähtien

Uudisrakentamisen kokonaisvolyymi kuitenkin kasvoi prosentin tammikuussaTammikuussa 2012 käynnissä olevan rakennustuotannon kiinteähintainen arvo eli volyymi kasvoi 1,1 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Asuinrakentamisen volyymi väheni 1,3 prosenttia vuoden 2011 tammikuusta.

Asuinrakentamisen volyymi on kääntynyt laskuun viime vuoden syksystä lähtien. Erillisten pientalojen rakentamisen volyymi on vähentynyt keväästä lähtien. Tammikuussa erillisten pientalojen volyymi väheni 6,1 prosenttia viime vuodesta. Asuinkerrostalojen volyymi kasvoi samaan aikaan 5,1 prosenttia ja rivi- ja ketjutalojen 11,4 prosenttia.

Teollisuus- ja varastorakentamisen volyymi lisääntyi 10,6 prosenttia. Teollisuusrakentamisen volyymi kasvoi 7,5 prosenttia ja varastorakentamisen volyymi 15,5 prosenttia vuoden 2011 tammikuusta.

Liike- ja toimistorakennusten volyymi kasvoi 4,5 prosenttia ja muun kuin asuinrakentamisen volyymi 3,5 prosenttia vuodesta 2011.

Julkisten palvelurakennusten volyymi väheni tammikuussa 11,4 prosenttia vuoden takaisesta.

Uudisrakentamisen volyymi-indeksi 2005=100, trendi

 

Lähde: Rakennus- ja asuntotuotanto, Tilastokeskus

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

asuntotuotanto pientalo pientalot rakennuslupa