MAINOS

Heijastimet puuttuvat etenkin nuorilta miehiltä

Talo

Vain reilu neljä kymmenestä valaistulla taajama-alueella liikkuvasta jalankulkijasta käyttää heijastinta. Erityisesti nuoret miehet liikkuvat näkymättöminä.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Heistä alle neljännes käytti heijastinta. Liikenneturva kampanjoi heijastimen käytön lisäämiseksi monin tavoin. Liikenneturvan seurantatietojen mukaan heijastinta käytti 44 prosenttia jalankulkijoista.

Naiset käyttivät heijastinta useammin kuin miehet. Kaikista 15-24 -vuotiaista vain alle kolmannes (28 %) kantoi heijastinta.

”Teini-ikäiset ja nuoret aikuiset liikkuvat liian usein autoilijoille näkymättöminä. Erityisesti nuoret pojat ja miehet eivät näy pimeässä”, toteaa Liikenneturvan viestintäpäällikkö Kare Ojaniemi.

Heijastimen käyttö ikäryhmittäin

Tiedot perustuvat Liikenneturvan syksyllä (2010) kerättyihin seurantatietoihin. Havaintoja tehtiin yhteensä 16:n eri maakunnan alueella yhteensä 12335. Tarkempia paikallisia lisätietoja voi kysyä Liikenneturvan aluetoimistoista.

Heijastinkampanjointi täydessä iskussa

”Keinot ovat monet. Tärkeintä on löytää kohderyhmää puhutteleva ja toimintaa ohjaava selkeä viesti. Tässä tapauksessa se on – Käytä heijastinta!”, Ojaniemi toteaa.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

heijastin liikenneturvallisuus syksy talvi turvallisuus turvatuote