Huhtikuussa kasvu notkahti, mutta toukokuusta lähtien se on vakiintunut noin 10 prosentin kuukausitasolle. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen rakentamisen liikevaihtokuvaajan ennakkotiedoista.
Vuoden 2006 tammi-lokakuussa rakennusyritysten liikevaihto kasvoi 10,5 prosenttia edellisvuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Kasvu on hieman nopeampaa kuin vuoden 2005 tammi-lokakuussa.
Liikevaihdon kuukausittaisissa määrissä on rakennusalalla isojakin vaihteluita. Ne johtuvat osaltaan laskutuskäytännöistä sekä jonkin verran aineiston kertymisestä.
Rakennusyritysten myynnin määrä kasvoi 6,2 prosenttia elo-lokakuussa. Talonrakennusyritysten myynnin määrä kasvoi 6,3 prosenttia ja maa- ja vesirakennusyritysten 6,0 prosenttia. Lokakuussa 2006 rakennusyritysten myynnin määrä kasvoi 8,7 prosenttia vuoden 2005 lokakuuhun verraten. Talonrakennusyritysten myynnin määrä kasvoi 8,2 prosenttia ja maa- ja vesirakennusyritysten 10,9 prosenttia. Yritysten myynnin määrä lasketaan poistamalla liikevaihdosta hintojen muutosten vaikutus.
Rakennusyritysten liikevaihdon trendit