Omakotitalotutkimus 2/2006
Vastaajista 8 prosenttia (591 vastaajaa) on harkinnut talonsa myyntiä seuraavan vuoden aikana. Talon myyntiaikeet olivat yleisimpiä uusimmissa taloissa asuvilla. Vuosien 1991 – 2000 aikana valmistuneissa taloista asuvista 10 prosenttia harkitsi talon myymistä. Vielä uudemmissa, vuosien 2001 – 2005 aikana valmistuneissa taloissa asujista myymistä harkitsi jopa 12 prosenttia.
Jos olette harkinneet talonne myymistä seuraavan 12 kk:n aikana, niin kenelle antaisitte tehtäväksi talon myynnin?
kenelle annetaan omakotitalo myyntiin
Yli puolet antaisi talonsa myynnin välitystoimistolle ja neljäsosa myisi asuntonsa itse.
Itse talonsa myynnin hoitavien osuus on pudonnut merkittävästi, vuoden 2004 keväästä 13 prosenttiyksikköä. Päätöksestään epävarmojen osuus on puolestaan kasvanut. Monet ovat siirtyneet harkitsemaan ulkopuolisen välittäjän käyttöä. Omatoimisuudessa oli eroja maakunnittain. Pohjalaisista 35 prosenttia myisi kotinsa itse, mutta satakuntalaisista ja pirkanmaalaisista vain 15 prosenttia tekisi sen itse.
Jos aiotte myydä talonne itse, niin mainostaaksenne taloanne aiotteko panostaa ensisijaisesti…?
Jos myyt talosi itse, mihin mainontaan panostat
Internet ei ole vielä voittanut lehti-ilmoittelua omatoimisessa asunnonmyynnissä. Itse asuntonsa myyvistä (154 vastaajaa) kolmannes luottaisi vielä pelkkiin lehti-ilmoituksiin. Reilu viidennes pelkkään internetiin ja viidennes käyttäisi lehti-ilmoituksia ja internetiä yhdessä.