Aikainen kevät kiusaa allergikkoja

Talo
Sini aivastava mies
Ilmassa on jo paikoitellen runsaasti katupölyä, jota etenkin liikenne nostaa ilmaan kuivilta kaduilta. Pölyisimmät päivät ovat tulossa maalis-huhtikuun vaihteessa. Pölykausi jatkuu toukokuun alkuun saakka, kunnes hiekoitushiekat on siivottu kaduilta pois.

Aikainen kevät kiusaa allergikkoja

Ilmassa on jo paikoitellen runsaasti katupölyä, jota etenkin liikenne nostaa ilmaan kuivilta kaduilta. Pölyisimmät päivät ovat tulossa maalis-huhtikuun vaihteessa. Pölykausi jatkuu toukokuun alkuun saakka, kunnes hiekoitushiekat on siivottu kaduilta pois.

Katupöly voi aiheuttaa terveellä aikuisella ärsytysoireita, kuten nuhaa ja yskää. Astmaatikot ja muut ilmansaasteille herkät ryhmät voivat kokea vakavampia terveyshaittoja.

Ikkunasuodatin estää siitepölyn kulkeutumisen sisälle

Oireita voi vähentää pitämällä lähiympäristön piha-alueet  siistinä, ja asentamalla ikkunoihin suodattimet, jotka suodattavat sisään tulevasta tuuletusilmasta siitepölyn, itiöt ja hyönteiset sekä valtaosan katu- ja maantiepölystä.

Piha siistiksi ulkoharjalla

Piha-alue ja rakennuksen edessä oleva jalkakäytävä kannattaa puhdistaa katupölystä ja hiekasta asfaltille sekä karkeille kivipinnoille suunnitellulla ulkoharjalla, jonka vahvat harjakset poistavat hiukkaset  ja roskat tehokkaasti ja pölyttämättä.

Pölyt kuriin allergiasiivouksella

Lepän ja pähkinäpensaan kukinta aloittaa siitepölykauden maalis-huhtikuussa. Sen jälkeen kukkii Suomessa eniten siitepölyoireita aiheuttava koivu. Koivun siitepölykaudesta ennakoidaan onneksi tänä keväänä heikkoa.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Allergikon oireita voidaan helpottaa pitämällä koti mahdollisimman siistinä. Kannattaa muistaa, että siitepölyaikaan allergiakodissa ei kuivata lakanoita ulkona, eikä myöskään vuodevaatteita tuuleteta siellä. Siitepölyhaittoja sisällä voi vähentää käyttämällä ilmanpuhdistinta, mutta hyväkään ilmanpuhdistin ei korvaa riittävää ilmanvaihtoa, eikä säännöllistä siivousta. Erinomainen apu allergiakodeissa on pölyäsitovalla parafiiniöljyllä nihkeytetty tomuliina, joka sitoo pölyn itseensä tehokkaasti. Tomuliinaa käytetään monitoimimopin kanssa, ja se hävitetään sekajätteen mukana, jolloin pöly todella poistuu kodista.

Lisätietoa ikkunasuodattimesta >

Lisätietoa ulkosiivoustuotteista >

Lisätietoa allergiasiivouksesta >

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Lähde: Sinituote Oy