MAINOS

Ainutlaatuinen kelo

SisustusTalo

Kelo on ikivanha mänty, joka pystyyn kuollessaan pudottaa kuorensa ja harmaantuu pinnasta. Sen sydänpuu muuttuu punahongaksi. Kelo tuo sisustukseen ainutlaatuisen tunnelman ja vienon tervaksisen tuoksun.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Suomessa kelo on arvostettu ja pidetty materiaali, jonka juuret hirsirakentamisessa ulottuvat kauas menneisyyteen. Puun sydänosa on punahonkaa, joka antaa sahatavaralle ainutlaatuisen vuosisatoja vanhan sävyn.

Kelolla on pitkät perinteet rakentamisessa. Se on edelleen arvostettu materiaali, jota käytetään ympäri maailman yksityisissä ja julkisissa rakennuksissa – etenkin, kun halutaan luoda jotain ainutlaatuista.

Kelosta valmistetuista hirsikehikoista tehdään hotelleita, majoitustiloja, ravintoloita, asuinrakennuksia, vapaa-ajan asuntoja, aittoja, sanoja ja latoja. Särmäämätöntä tuppilautaa käytetään sisäkattojen verhouksessa, vuori- ja räystäslaudoissa sekä ulkoseinissä, varsinkin päätykolmioissa.

Kelolankku sopii upeiksi lattialankuiksi, laudemateriaaliksi, ikkunoiden ja ovien smyygeihin sekä porras- ja kalustemateriaaliksi. Kelopinnasta saa aidon näköistä keloseinää saunaosastoihin ja rakennuksen ulkoseiniin.

Kelosta tehdään myös vivahteikkaita kalusteita sisätiloihin ja ulos, esimerkiksi pöytiä, penkkejä, tuoleja ja hyllyjä.

 

Saunan henki

Kelo luo saunaan aivan omanlaistaan tunnelmaa, koska luonnollisuus, puun väri, pinnan koristeellisuus ja varsinkin tuoksu antavat aivan oman erityisen leimansa.

Sitä voi käyttää saunassa kelopaneelina seiniin, tuppilautana kattoon, kelolankkuna lauteisiin ja pyöreänä puuna lauteiden tukirakenteisiin.

Ihan koko saunan voi rakentaa kelosta, eikä suomalaisempaa saunaa taida olla olemassakaan!

   

Keloa Karjalasta

Keloa ei ole Suomessa saatavilla enää rakennuskäyttöön suuria määriä, koska sitä on käytetty aiemmin surutta rakentamiseen, polttopuuksi ja selluteollisuuden raaka-aineeksi.

Nykyään päätehakkuiden yhteydessä kuivat puut jätetään tavallisesti pystyyn kololinnuille. Suurempia määriä keloa on vain suojelualueilla.

Suomalaiseen rakennuskäyttöön tuodaan keloa rajan takaa. Huliswood on Suomen vanhin keloa Venäjän Karjalasta tuova yritys.

Huliswoodin tuotevalikoimaan kuuluu kelo kaikissa muodoissaan: tukeista sahatavaraan ja hirsikehikoihin, pannunalusesta maailman suurimpaan keloravintolaan.

– Valmistamme perinteisten kehikoiden lisäksi myös esimerkiksi tuppilautaa, kelopaneelia, huonekaluja, sisä- ja ulkosaunoja sekä kylpytynnyreitä, kertoo Olli Möttönen Huliswood Oy:stä.

Huliswoodin tuotteita toimitetaan Karstulasta joka puolelle Suomea, Eurooppaa ja joskus kauemmaksikin, aina Japaniin saakka

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

hirsi Huliswood kelo kelohirsi kelolankku kelopaneeli kelosauna