Aita rakentuu elementeistä

Piha

Aita rakentuu kätevästi elementeistä tai mittaan sahatuista osista. Aidan kasaat kohtuuullisen helposti myös omin voimin.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Puuaitoja valmistavalla Kruunuaidalla on kattava oma tuotemallisto. Yritys toteuttaa aitoja myös asiakkaiden piirustusten mukaan. Tommi Ignatiuksen mukaan aitojen hinnoissa on suuria eroja riippuen muun muassa aidan mallista, korkeudesta ja pintakäsittelystä. Esimerkiksi 50 metrin pituisen puuaidan hinta voi vaihdella 2 000–5 000 euron välillä.

– Mieleisensä mallistoaidan hinnan lisävarusteineen voi laskea tarkasti nettisivuillamme olevalla hintalaskurilla. Laskurin avulla voi tehdä myös tilauksen, Ignatius sanoo.

Puuaidan etuina Tommi Ignatius pitää perinteikkyyttä ja edullisuutta. Puu on myös uusiutuva ja ekologinen materiaali. Metalli- ja muoviaitoihin verrattuna puuaita vaatii kuitenkin enemmän huoltoa.

Kruunuaidan perusaitapaketti koostuu säädettävästä teräsmaajalasta, tolpasta, tolpanhatusta, aitaelementistä, katelaudasta sekä tarvittavista kiinnikkeistä ja ruuveista. Puumateriaalina yritys käyttää hienosahattua kuusta.

– Aitaelementit voidaan irrottaa helposti esimerkiksi huoltomaalausta varten ja vaurioituneet elementit on tarvittaessa helppo vaihtaa uuteen tai korjata. Elementeistä tehty aita tulee myös monesti pitkästä tavarasta tehtyä aitaa halvemmaksi, Ignatius sanoo.

Neuvottele naapurien kanssa ennen aidan pystytystä

Glan kapearimainen aita

Glan Oy:n aidat on valmistettu vinyylistä, joten ne eivät lahoa eikä niitä tarvitse maalata. Pesu riittää aitojen huolto toimenpiteeksi. Glanilla on useita erilaisia, elementeistä koottavia aita- ja porttimalleja. Elementtien leveys on 180 cm ja korkeudet 80–150 cm.

Ennen aitaprojektin käynnistämistä Ignatius suosittelee kartoittamaan maassa kulkevien kaapelien ja johtojen sijainnin, jotta pystytystöissä vältytään vahingoilta. Naapurien kanssa on myös hyvä neuvotella aidan pysytyksestä, jotta naapurisopu ei joudu koetukselle.

Asennuksessa kannattaa Ignatiuksen mielestä panostaa perustuksen riittävään tukevuuteen sekä aidan suojaamiseen sateelta ja maakosteudelta. Näin lopputuloksesta saadaan mahdollisimman onnistunut ja pitkäikäinen. Jos aidan korkeus ylittää 160 senttiä, Ignatius kehottaa harkitsemaan betonivaluperustusta. Matalammissa aidoissa kevyempi teräsmaajalkaperustus usein riittää.

– Puuaidan ja maanpinnan väliin on hyvä jättää 20 sentin maavara, jotta aita ei ole kosketuksissa maan kanssa. Aidan päälle tuleva viistetty katelauta sekä viistetyt vaakajuoksut suojaavat puolestaan sadevedeltä. Jos asentaminen tuntuu haastavalta, aidan voi tilata myös asennettuna. Näin tekeekin 70 prosenttia asiakkaistamme, Tommi Ignatius sanoo.

Yhteystietoja

Kruunuaita

www.kruunuaita.fi

Aipoaidat

www.aipo.fi

Hantic Oy

www.portteja.fi

www.netrauta.fi

Kärkkäinen

www.karkkainen.com

Suomen Hyvän Kaupan Paikka

www.hyvankaupanpaikka.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

aita aitaremontti elementtiaita puuaita


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: